Gergerlioğlu Sincan Cezaevinde

Gözaltına alındıktan sonra adliyede rahatsızlanan ve ardından hastanede anjiyo yapılan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Cezaevine kondu.

SHABER3.COM

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dün (2 Nisan) hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, kendisine yapılan çağrıyı almış olmasına rağmen 10 günlük yasal süre içinde gelmemesini gerekçe göstererek, Gergerlioğlu'nu Ankara'da gözaltına almıştı.
 
Adliyedeki işlemleri sırasında rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan Gergerlioğlu, anjiyo oldu. Durumu sosyal medya hesabından paylaşan Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu, "Babamın anjiyosu yapıldı. Tansiyonunun yüksek olmasından dolayı yoğun bakıma alındı. Bugün yoğun bakımda kalacak. Durumu iyi" dedi.

OĞLUNDAN YENİ AÇIKLAMA

Cumhuriyet'in haberine göre Salih Gergerlioğlu Twitter hesabından yaptığı yeni açıklamada "Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar" diye mesaj attı. 



HDP'Lİ TOĞRUL: KORSANVARİ ŞEKİLDE KAÇIRILDI

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, partisinden bir grup milletvekiliyle, milletvekilliği düşürülen ve dün gözaltına alınan Gergerlioğlu'nun anjiyo olduğu Ankara Şehir Hastanesi önünde açıklama yaptı.

Gergerlioğlu'nun evinde kabul edilemez bir tutumla gözaltına alındığını ifade eden Toğrul, gözaltı işleminin ardından ilk olarak sağlık kontrolü yapılmak üzere Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü belirtti. Toğrul şunları söyledi: 

"Biraz önce şahit oldunuz, biz vekiller olarak buraya geldik ve vekilimizin sağlık durumu nedir bilgi almak istedik ama maalesef Ankara Şehir Hastanesi'nde bir kişi bile bize açıklama yapmadı. Görüşme taleplerimiz bekleyin geliyorlar denilerek sürüncemede bırakıldı. Kimse bilgi vermedi. Çıkaracaklar, götürecekler diye bilgi verildi önlem alındı, araçlar geldi çıkarılacakmış gibi senaryo çizildi. Ancak gerçekten korsanvari bir şekilde milletvekilimiz kaçırıldı. Hastaneden kaçırıldı. Nereye götürüldüğünü bilmiyoruz. Sincan Cezaevine götürüldüğünü düşünüyoruz. İşin doğrusu, zulmün bir başka versiyonunu görüyoruz. Bir milletvekili burada basından, arkadaşlarından kaçırılmıştır; korsanvari bir şekilde götürülmüştür."

Son olarak Salih Gergerlioğlu, babası Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Sincan Cezaevine konduğu bilgisini paylaştı. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Gergerlioğlu'nun Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna götürüldüğü duyuruldu. 

<< Önceki Haber Gergerlioğlu Sincan Cezaevinde Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER