Gazetecileri Koruma Komitesi'nden Erhan Akkuş’un tutuklanmasına tepki

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), 4 gün önce gözaltına alınan ve tutuklanan gazeteci Erhan Akkuş ile tutuklu diğer gazetecilerin acilen serbest bırakılmasını istedi.

SHABER3.COM

Merkezi New York’ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi’nden (The Committee to Protect Journalists) yapılan açıklamada, gazeteci Erhan Akkuş’un acilen serbest bırakılması ve Türkiye’nin gazetecileri, meslekleri ve siyasi söylemlerinden dolayısıyla tutuklamasını bırakması istendi.

SAĞLIĞI TEHLİKEYE GİREBİLİR

Gazeteciler Koruma Komitesi Avrupa ve Orta Asya Program Koordinatörü Gulnoza Said, “Türkiye, gazeteci Erhan Akkuş’a yönelik terör suçlamalarını düşürmeli. Türkiye, özellikle salgın döneminde basın mensuplarını hapse atmaya son vermeli. (Türkiye’nin) kalabalık cezaevlerinde kısa bir süre dahi gazetecinin sağlığını ciddi şekilde tehlikeye atabilir.” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükûmetinin Kanüun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatkığı Bugün TV’nin spikeri ve haber editörü Erhan Akkuş, 22 Ağustos’ta Kocaeli’de bir kişinin ihbarı üzerine gözaltına alınmıştı.

Salı günü İstanbul’a nakledilen Erhan Akkuş tutuklanmıştı.

CPJ, sorgusu sırasında gazeteci Akkuş’a sosyal medya paylaşımlarının sorulduğunu vurguladı. Komite, Akkuş için Adalet Bakanlığı’na e-posta gönderildiğini, ancak bir cevap alınamadığını da belirtti.
<< Önceki Haber Gazetecileri Koruma Komitesi'nden Erhan Akkuş’un tutuklanmasına... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER