Gazeteci yazar Ali Ünal, Uşak'ta gözaltındaki işadamı ve esnaflara destek verdi


Gazeteci yazar Ali Ünal, Uşak'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan işadamları ve esnaflara destek verdi. Emniyet önünde ailelerle birlikte bekleyen Ünal, daha sonra Uşak Adliyesi'ne giderek, gözaltına alınanlara desteğini sürdürdü. Adliye önünde açıklamalarda bulunan Ünal, "Bu insanlar suçluysa dünyada suçsuz kimse yoktur." dedi.

Uşaklı olduğunu ve Uşaklılara borcu bulunduğunu ifade eden Ali Ünal, "Şu anda mazlum olarak içeride ifadeye alınanların hemşehrisiyim. Uşaklıyım ve Uşak'a borcum var. Bu arkadaşların çok azını tanıyorum fakat Eşme Lisesi'nde benim bir haftalık öğretmenliğim oldu. Bir hafta sonunda 20 kadar talebe, ellerinde sopalarla beni kovaladılar. Eşme böyle bir yerdi. Uşak böyle bir yerdi. Eşme aynı zamanda Türkiye'nin Moskova'sı olarak bilinirdi. O günden bugüne bu hizmetlerin, eğitim hizmetlerinin altına imza koyan insanlar, bugün yüz binlerce Türk gencini hem bir yandan meslek sahibi yaparken bir yandan da ahlâkın zirvesine taşıdılar. Eğer bugün dünyanın 170 ülkesinde tarihte hiç görülmemiş şekilde, emsali olmayan şekilde bir hizmetin gönüllüleri, mensup demiyorum, çünkü hizmet herkesin katılıp destekte bulunabileceği bir rıza pazarıdır. Bizim halkımız arasında böyle yani, rıza pazarı. Bu insanlar, 170 ülkede Müslüman oldukları bilindiği halde, Türkiye'den oldukları bilindiği halde ve tarihimizde on defa savaştığımız ve halkımız arasında 'Moskof' diye anılan, bugün Sovyet Rusya'nın çeşitli ülkelerinde, hem başkent Moskova'da hem Çarlık Rusyası başkenti Leningrad'da müesseseler var. Dünyanın her yanında dini ayrı, dili ayrı, kültürü ayrı, geleneği ayrı bütün bu ülkelere destek veren bu hizmet malesef bu ülkede, bu ülkenin zararına şu ana kadar tespit edilmiş tek bir hareket, davranışı olmadığı halde, Türkiye kan gölüne dönerken ve canlı bombalar içimizde cirit atarken baskı altında tutulup her gün müesseselerine baskın yediği bir mağdura dönüştü. Bu mağduriyet karşısında bütün Türkiye'nin harekete geçmesi lazım. Bilhassa milletin vekilleri olanlar, bir Mahmut Tanal kadar vekillikleri varsa, nerede bir mağduriyet varsa orada bulunmaları lazım. Ben savcılığın iddialarını okudum, baştan sona hem hukuk hem bir edebiyat, dil garabeti." dedi.

'ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR'

Gazeteci yazar Ünal, sözlerimi şöyle tamamladı: "Bu insanların yaptığı bir suçsa o zaman dünyada suçlu olmayacak kimse yoktur. Adalet, mülkün temelidir; savcı ve hakimlerin oturduğu kürsünün arkasında böyle yazıyor. Bu mülkün temelini sürekli ayakta tutmak, o temeli sağlamlaştırmak vazifesi olan ve bütün halkın, bir manada adaleti sağlamak için bu halkın vergilerinden maaş alan savcı ve hakimler, hukuk ne diyorsa onu yapmalı. Bazılarının, yürütmenin hukuku değil, yargı bağımsızdır yürütmeden, hepiniz biliyorsunuz, bu ülkede demokrasi ve hukuk var diyorlarsa hukukun gereğini yapmalı ve ona göre davranmalılar. Yoksa bir hakim veya savcının adaletsizlik yapması, bir doktorun hastasını öldürmesinden çok daha büyük felakettir, çünkü bir ülkenin sisteminin temelleri gittiğinde, o sistem ayakta kalamaz."

22 KİŞİ ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Bu arada "makul şüphe" operasyonunda gözaltında bulunan 22 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İl Emniyet Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele, Organize ve Asayiş şubelerinde tutulan bu kişiler önce sağlık kontrolünden geçirildi, daha sonra iki polis minibüsüyle Uşak Adliyesi'ne götürüldü. Gözaltına alınanların yakınları, emniyette olduğu gibi adliyede de onları yalnız bırakmadı. Gözaltındakiler, aileleri ve yakınlarının alkışları arasında adliye binasına sokuldu. CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteci yazar Ali Ünal, Uşak'ta gözaltındaki işadamı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER