Futbolda 3 yeni kural hazırlığı

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), dünya futbolunda bir yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor. 3 yeni kuralın denenmesi için onay veren IFAB'ın uygulamayı düşündüğü mavi kart uygulamasıyla ilgiliyse herhangi bir açıklama yapılmadı.

SHABER3.COM



Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun (IFAB) yıllık genel kurul toplantısı İskoçya'da gerçekleştirildi. Bazı Kural değişikliklerinin görüşüldüğü toplantıda 3 yeni kuralın denenmesiyle ilgili onay çıktı.

IFAB'ın internet sitesinde yer alan açıklamada, onay verilen 3 kuralın alt liglerde deneneceği belirtildi. Açıklamada deneme yapılacak kurallara ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

"BELİRLİ DURUMLARDA SADECE TAKIM KAPTANI..."
"Hakemlerin takımlara kendi ceza sahalarına gitmesini talep edecek bazı molalar"

"Kalecinin topu oyuna sokma süresinin sekiz saniyeye çıkarılması, 8 saniye geçmesi halinde top rakip takıma geçecek"

MAVİ KART AÇIKLAMASI
IFAB'ın denemek istediği bir diğer kural olan mavi kart uygulamasıyla ilgili herhangi bir açıklama yayınlanmadı.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, IFAB'ın genel kurul toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada mavi kart uygulamasına karşı olduklarını belirtmişti.

Infantino açıklamasında, "Bu konudan haberim yoktu. Ben FIFA başkanıyım ve FIFA'nın IFAB'da söz sahibi olduğunu düşünüyorum. Başlık ister misiniz bilmiyorum, mavi karta kırmızı kart. Ancak bir kere baktığınızda oyunu, oyunun özünü ve geleneğini de korumak zorundasınız. Mavi kart diye bir şey yok" ifadelerini kullanmıştı.
<< Önceki Haber Futbolda 3 yeni kural hazırlığı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER