Eski öğrencisinin öğretmeni darp etmesi protesto edildi


İzmir'deki Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde rehber öğretmen olarak görev yapan Cengiz Çamlı'nın, eski bir öğrencisi tarafından önceki gün okulda yumruklanarak darp edilmesi ve kulak zarının yırtılmasına karşı sendikalardan ortak tepki geldi. Okulun giriş kapısı önünde toplanan Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen şubeleri, sendika temsilcileri, üyeleri ve okulda görev yapan öğretmenler, ortak basın açıklamasıyla saldırıyı kınadı.

İddiaya göre eski bir öğrenci, okul yakınlarında bir süre babasıyla tartıştıktan sonra yol kenarından aldığı taşları, girişte iki yanda bulunan büyük camlara attı. Büyük bir gürültüyle kırılan camların ardından olay yerine giden rehber öğretmen Çamlı ve okulun sorumluları, öğrenci ve velisiyle görüşmeye başladı. Bu sırada aniden Çamlı'ya yumruk attığı ileri sürülen öğrenci, koşarak uzaklaştı.

Yaşananların ardından bugün öğle saatlerinde okul önünde biraraya gelenlerden Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkan Yardımcısı Lütfü Ülver, öğretmene şiddeti sert bir biçimde kınadı ve okullarda alınacak emniyet tedbirlerinin arttırılması gerektiğine dikkat çekti.

ÜÇ GÜNLÜK RAPOR

Açıklamanın ardından eğitimciler, "Öğretmene uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı. Cengiz Çamlı'ya da geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Çamlı'nın, saldırının ardından darp raporu aldığı, kulak zarında yırtılma olduğu tespit edildiği ve kendisine üç gün işgöremez raporu verildiği öğrenildi.protesto-edildi-1955309.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Eski öğrencisinin öğretmeni darp etmesi protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER