Enis Fosforoğlu geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Ünlü tiyatrocu Enis Fosforoğlu, İstanbul Büyükada’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

SHABER3.COM

Ünlü tiyatrocu Enis Fosforoğlu, İstanbul Büyükada'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Tiyatro sanatçısı 71 yaşındaki Enis Fosforoğlu, 11 Haziran'da da kalp krizi geçirmişti. Memorial Şişli Hastanesi'nde tedavi altına alınan Fosforoğlu taburcu olmuştu.

ENİS FOSFOROĞLU KİMDİR?

1948 yılında İstanbul’da doğan Enis Fosforoğlu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusuydu. Sanatçı Renan Fosforoğlu ve Mualla Kavur'un oğlu olan Enis Fosforoğlu, Belkıs Dilligil (teyzesi), Avni Dilligil (eniştesi), Aliye Rona (eniştesinin kız kardeşi) gibi sanat kökenli bir aileden gelmişti. 

Tiyatro ve dublaj sanatçısı Ferdi Merter ile kardeşti. Kızı da tiyatro sanatçısı Seren Fosforoğlu’dur. 1970-1976 yılları arasında Devlet Tiyatroları'nda genel müdür olarak görev yaptı. 

Değişik tiyatro toplulukları içinde rol aldı, kendi adına tiyatro kurarak uzun yıllar birçok sanatçının yetişmesine katkıda bulundu. 

Sinema filmleri çeviren sanatçı, senaryo ve yönetmenlik denemesinde de bulundu. TRT FM ile Halk TV Radyo'da radyo programları yapmakta ve tiyatro üzerine dersler veriyordu.
<< Önceki Haber Enis Fosforoğlu geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER