Türkiye yabancı yatırımcıyı çekmeye devam ediyor

Türkiye’de 2014 yılının ilk yarısında 6 milyar 763 milyon dolar doğrudan yabancı yatırım gerçekleşti.

Türkiye yabancı yatırımcıyı çekmeye devam ediyor

Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, her ne kadar hayali riskler dayatılmaya çalışılsa da Türkiye’nin yatırımsal cazibesinin etkilenmediğini belirtti.

Türkiye yabancı yatırımcı için önemini devam ettiriyor. 2014 yılının ilk yarısında 2013 yılının aynı dönemi ile karşılaştırıldığında %28’lik artış ile Türkiye’ye 6 milyar 763 milyon dolar uluslararası doğrudan yatırım girişi gerçekleşti. Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, her ne kadar hayali riskler dayatılmaya çalışılsa da Türkiye’nin yatırımsal cazibesinin etkilenmediğini belirtti.

Türkiye’de 2014 yılının ilk yarısında 6 milyar 763 milyon dolar doğrudan yabancı yatırım gerçekleşti. 2013 yılının aynı döneminde bu rakam 5 milyar 284 milyon dolar idi. 2014 yılındaki seçimlerin ekonomik belirsizlik yaratacağı söylentilerine rağmen geçen yılın aynı dönemine göre %28’lik bir artış gösteren yabancı yatırım, Türkiye’nin güvenirliğini daha da arttırdı.

2007 yılından bu yana Türkiye’de yabancı yatırımcı olarakaktivitelerine devam eden Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, her ne kadar hayali riskler yaratılmaya çalışılsa da Türkiye’nin yatırımsal cazibesinin etkilenmediğini belirterek, “Yabancı yatırımların geçen yılın aynı dönemine göre %28 artması, 2015 için de pozitif beklentiler oluşturmamıza dayanak oluşturuyor.” dedi.



<< Önceki Haber Türkiye yabancı yatırımcıyı çekmeye devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER