Tema İstanbul işçileri: yol kapatıp lastik yaktı

Bugün öğle saatlerinde, Halkalı'da site inşaatında çalışan işçiler eylem yaptı.

Tema İstanbul işçileri: yol kapatıp lastik yaktı

Konuya ilişkin Tema İstanbul’dan yapılan açıklamada, “yemekhanede 3 işçi arkadaşımızın yemek şikayeti ile başlayan olaylar, maalesef başlangıç ötesine geçen bir eyleme dönüşmüştür.” Denildi.

Tema İstanbul’dan yapılan açıklamada, “yemekhanede  3 işçi arkadaşımızın yemek şikayeti  ile başlayan olaylar, dün yaşanan üzücü kazanın da etkisi ile kısa sürede büyüyerek, maalesef başlangıç ötesine geçen bir eyleme dönüşmüştür.” Denildi. Bir grup inşaat işçisi, yol kapatarak eylem yaptı.Halkalı'daki site şantiyesinde çalışan grup, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu caddeyi trafiğe kapatarak şirket yönetimini protesto etti.Kötü koşullarda çalıştıklarını ve haklarını alamadıklarını iddia eden gruptakiler, trafiğe kapattıkları caddede lastik yaktı.Gruptakiler şantiyede yemeklerinin kötü olduğunu, yemeklerden kurt çıktığını, bunu şirket yönetimine ilettiklerini ancak bir cevap alamadıklarını iddia etti.

Tema İstanbul adına  yapılan yazılı açıklamada devamla, “Tema İSTANBUL’u hayata geçiren Ortak Girişim Gurubu’nu oluşturan şirketler, en az üretim kalitesi kadar, iş sağlığı ve güvenliğini de ön planda tutmaktadır. Bu doğrultuda yaklaşık 4 bin kişilik Tema İSTANBUL şantiyesinde iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Bunun yanı sıra halen yaklaşık 3.500 kişinin çalıştığı şantiyede, işçilerimizin çalışma şartları olduğu kadar yaşam ve dinlenme şartlarına da büyük önem verilmiştir. Şantiye kompleksinde, işçilerimizin barınma, banyotuvalet gibi temel yaşam şartlarının yanı sıra çamaşır yıkama vb. gibi yaşamlarını kolaylaştıracak bazı farklı olanaklar da sunulmaktadır. 

Yemek şikayeti ile başlayan bir sorunun devamında, toplam 3.500 işçimizin bulunduğu şantiyede 100-150 kişilik bir grubun, tüm ikna çabalarına karşın gösterdiği reaksiyon gerçekten de bizler için üzücü bir boyuttadır. Dün Mecidiyeköy’de meydana gelen elim kazada inşaat işçisi kardeşlerimizin kaybı, hepimizi üzüntüye boğmuştur. Buradaki işçi kardeşlerimizin de, içlerindeki bu tarif edilemez acının da etkisi ile ve adeta o elim kazaya tepki gösterircesine eylemlerini bu boyuta taşıdıklarına inanıyoruz. 

“Şantiyedeki yetkililerimiz, taşeronlar ve işçi temsilcileri ile konuşup, sorunları çözme noktasında çaba sarf etmiştir. Tema İSTANBUL yetkililerinin işçi temsilcileri ile yaptıkları görüşmelerde, sorunların sadece yemeklerle ilgili şikayetler ve kafeteryada sigara satışı olmaması gibi dar bir bölümle sınırlıkaldığı tespit edildi. İşçi yetkilileri, bu şikayetlerin dışında kimi kişisel iddialar arasında yer alan diğer sorunların ise olmadığını dile getirdiler. Ayrıca ödeme konusunda da Tema İSTANBUL’da herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı da işçi temsilcileri ile yapılan görüşmelerden çıkan sonuçlar arasında yer aldı. “ ifadelerine yer verildi.


<< Önceki Haber Tema İstanbul işçileri: yol kapatıp lastik yaktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER