Sektörde yabancıya satışta Antalya lider

Yabancılara en fazla konut satışı gerçekleştirilen ilimiz Antalya'da konut fiyatları yükseliyor.

Sektörde yabancıya satışta Antalya lider

Yabancılara 9 bin 980 konut satışı gerçekleştirilirken, en fazla konut satılan il yine Antalya oldu. Antalya 3 bin 693'le ilk sıradaki yerini korurken, bu ili 2 bin 933'le İstanbul ve 660'la Aydın izledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayı konut satışları verilerine göre, bu yılın ocak-temmuz diliminde yabancılara konut satışının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artış gösterdiği açıklanmıştı.2014'ün ilk yedi aylık döneminde, yabancılara 9 bin 980 konut satışı gerçekleştirilirken, en fazla konut satılan il yine Antalya oldu. Antalya 3 bin 693'le ilk sıradaki yerini korurken, bu ili 2 bin 933'le İstanbul ve 660'la Aydın izledi. 

Yabancıların en fazla konut aldığı il olan Antalya'da konut fiyatlarındaki yükseliş de dikkat çekiyor. hurriyetemlak.com Emlak Endeksi'ne göre; Antalya'da geçtiğimiz yıldan bu yana satılık ve kiralık konut fiyatları yüzde 14 artmış durumda. Satılık konutların metrekare ortalaması 1.389 lira olarak açıklanırken; kiralıklarda ortalama metrekare fiyatı 7 lira oldu. 

Son bir ayda Antalya'nın ilçelerinden en çok fiyat artışı Kemer'de göze çarpıyor. Bir ay içinde ilçedeki satılık konut fiyatları yüzde 6,1 artarak metrekaresi 2.839 liraya ulaştı. İkinci sıradaki Konyaaltı'nda fiyatlar yüzde 3,1 attı ve 1.804 lira, Muratpaşa'daise yüzde 3 artışla 1.545 lira oldu. hurriyetemlak.com ilanverilerine göre; Antalya'da satılık konut ilanları ise geçtiğimiz bir yıllık süreç içinde, bir önceki yıla göre yüzde 19 oranında artış gösterdi. Asıl büyük artış ise kiralıklarda. Kiralık ev ilanları bir önceki yıla göre yüzde 52 oranındaki artışıyla dikkat çekti.




<< Önceki Haber Sektörde yabancıya satışta Antalya lider Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER