Narven Termal: Türkiye'nin ilk tatil kasabası

Narven Termal Kasaba, 250 milyon Dolarlık bir yatırımla turizmin en büyük yatırımı olacak.

Narven Termal: Türkiye'nin ilk tatil kasabası

Narven Termal Kasaba, 450 bin metrekare alanda, 7200 yatak kapasitesi  sahip. Projede daire fiyatları metrekare büyüklüklerine göre,  7 bin TL ile  25 bin TL arasında değişiyor.

Narven Termal Kasaba, misafirlerini 3 nesil 4 mevsim ağırlamak için hazırlanıyor. "Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu" listesinde ilk 100 içinde yer alan Erpiliç, Rehber Yeminli Mali Müşavirlik, Çarıkçı Grup, GLS Genel Lojistik A.Ş., Nalçacılar A.Ş. 'nin yatırımı Narven Termal Kasaba'nınayrıntıları paylaşıldı.Narven Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ericek, "Biz Türkiye’de doğa ve termal turizm ile ilgili ciddi bir eksiğin farkına vararak bu projeye başladık. Narven bu arayışa cevap verecek bir sağlık ve tatil kasabası." dedi. 

450.000 m² alana inşa edilenNarven, 1250 adet daire, 150 adet rezidans daire ve 230 otel odası ile toplamda 7.200 yatak kapasitesine sahip olacak. Mimari projesi,2 etap olarak hazırlanan Narven'in ilk etabının ilk bölümü 2015 yılı Aralık ayında misafirlerini ağırlamaya başlayacak.Narven,  yılda yaklaşık 2 milyon konaklama hedefliyor. Proje kapsamında yer alan 1+1, 2+1, 3+1 daireler ve villalar planlandı.YedigöllerNarven'de temsili olarak yaşatılıyor ve proje içinde aynı adlarıyla 7 adet suni gölet oluşturuluyor. Narven'de bir de Evcil Hayvan Oteli yer alıyor.

Narven İcra Kurulu Başkanı Halit Yıldız, “Narven'de yıllık hedefimiz 2 milyon kişi. Ayrıca 800 kişiye istihdam sağlıyoruz.  Dolayısı ile yaklaşık 3.200 kişinin geçimine dolaylı katkıda bulunuyoruz.” Dedi.Kuzey Avrupa ve İskandinav ülkelerinde termal tesislere talebin oldukça yoğun olduğunu ifade eden Yıldız, “coğrafi yakınlık faktörü de göz önünde bulundurulduğunda Türkiye önemli bir termal destinasyon merkezi ” dedi.Narven Termal Kasaba'nın ilk etabının birinci bölümü 2015 yılı Aralık ayında, ikinci bölümü ise 2016 yılında tamamlanmış olacak. 

2016 yılı sonuna kadar 5500 tapu satışı hedefleyenNarven'in 2016 yılı sonu ciro hedefi ise 77 milyon TL. 2017 yılında 2. etap inşasına başlayacak Narven Termal Kasaba 2019'da tamamlanmış olacak. 5 yıl sonunda 25 bin adet satış ve 400 milyon gelir bekleyen Narven bölge ekonomisine de büyük ölçüde katkıda bulunacak. Yıllık ortalama 2 milyon konaklama gerçekleştirme hedefinde olan ve gerçek bir kasaba büyüklüğüne sahip Narven, bölgede yaşayan 800 kişiyi istihdam edecek. 

Narven Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ericek, "Projemiz sayesinde termal turizmin nitelikli ve beş yıldızhizmet anlayışına yönelik olumlu gelişmeler göstereceğine inanıyoruz. Projemiz uluslararası bir proje. Bu proje tamamlandığında termal turizmi ile ilgili farkındalığın artmasına büyük katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. 2013 yılı verilerine bakıldığında sağlık odaklı seyahatler toplam seyahatlerin %40’ını oluşturuyor. Bu açıdan birçok otel sağlık odaklı deneyimler sunmaya çalışıyor." şeklinde konuştu. 

Hisseli gayrimenkul sistemi ile satış gerçekleştiren Narven’den hisse satın alıp tatil yapan misafirler aynı zamanda tatillerini yatırıma dönüştürme fırsatı da yakalıyor.Narven; Gölcük’e 10 km, Yedigöller’e 48 km, Kartalkaya Kayak Merkezi’ne 26 km, Sünnet Gölü’ne  86 km ve Akçakoca’ya 82 km mesafede.  Ankara - İstanbul E-5 karayolu üzerinde, Ankara’ ya 1,5 saat (190 km) ve İstanbul’a 2,5 saat (230 km) yakınlıkta olan Narven'in çevre illere yakınlığı da ayrı bir öneme sahip.


<< Önceki Haber Narven Termal: Türkiye'nin ilk tatil kasabası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER