KONFORİST'te öğrenciler sağlıklı beslenecek

Üniversite öğrencilerine alternatif hizmetler sunan Konforist, öğrencilerin daha sağlıklı beslenmelerini ve yeme içme alışkanlıklarını değiştirerek daha fit bir görünüm elde etmelerini sağlamak amacıyla yurttaki restoran, kafe ve marketin işleyişini uzmanlara emanet etti.

KONFORİST'te öğrenciler sağlıklı beslenecek

Ailesinden uzakta yaşayan üniversite öğrencilerinin sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda sorunlar yaşadığı ve genellikle hazır gıdaları tercih ettikleri bilinen bir gerçek. Bu tercihler sonucunda birçok öğrenci obezite, aşırı zayıflık ve vitamin-mineral yetersizlikleri gibi sağlık sorunları yaşayabiliyorlar. Özel kız öğrenci yurdu Konforist, gençlerin bu sorunları yaşamaması adına tüm beslenme alanlarının işleyişini uzmanlara emanet etme kararı aldı. Eğitim ve kariyer yolunda yoğun tempoda çalışan öğrencilerin enerjik ve zinde kalmalarını ve sağlıklı beslenme kültürünü yaşamlarına yerleştirmeyi amaçlayan Konforist,  bu özel hizmetiyle klasik yurt yemekhanesi anlayışını da değiştiriyor.

Yurdun içindeki tüm yemek hizmetleri için Sardunya Catering ile iş ortaklığı yapan Konforist, öğrencilerin sağlığını ön planda tutarak alternatifli menü seçenekleri hazırlıyor. Mevsimi dikkate alınarak seçilen sebzelerle hazırlanan yiyecekler öğrencilerin hem daha sağlıklı beslenmeleri hem de günlük enerji ihtiyaçlarını karşılamaları için fayda sağlıyor. 

Ana yemeklerin yanı sıra taze meyve, kuruyemiş, kuru meyve gibi sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazları da seçenekler arasında yer alıyor.  Öğrencilerin yaş ve fizyolojik yapıları ile yoğun ders programları düşünülerek hazırlanan menülerde günlük alınması gereken kaloriye göre hazırlanmış örnek öğünler oluşturuldu.  Ara öğünler için meyve ve salata barların yer aldığı restoran ve kafelerin yanı sıra markette de titizlikle seçilmiş markalara ve diyet ürünlere yer verilecek.



<< Önceki Haber KONFORİST'te öğrenciler sağlıklı beslenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER