Demir İnşaat'tan İstanbul'a Ruskent projesi

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, İstanbul'da Ruskent adıyla 40 milyon dolarlık konut projesinin hayata geçirileceğini söyledi.Ukrayna gerginliği nedeniyle ABD ve AB'nin Moskova'ya ambargo tehdidinde bulunması, Ruslar'ın Türkiye'ye güvenini arttırdı.

Demir İnşaat'tan İstanbul'a Ruskent projesi


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, İstanbul'da  Ruskent  adıyla 40 milyon dolarlık konut projesini n hayata geçirileceğini söyledi. Ukrayna gerginliği nedeniyle ABD ve AB'nin Moskova'ya ambargo tehdidinde bulunması, Ruslar'ın Türkiye'ye güvenini arttırdı. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Rus yatırımcılarınTürk gayrimenkul sektörüne büyük ilgisi olduğunu belirterek, proje siparişi aldıklarını söyledi.Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Ruskent projesinin detaylarını RS FM’de anlattı.

Rusya’da bir satış gerçekleştirdiklerini belirten Demir, ”Arkadaşlarımız bu satış için oraya gittiklerinde, orada fon sahibi olan bir bayan bize böyle bir teklifte bulundu. Çevrelerinde Türkiye’den daire almak isteyen çok müşterileri olduğunu belirterek, ‘Size 40 milyon dolar versek, şirketinizle ortaklık yapabilir miyiz?’ dediler. Biz de ortaklık olamayacağını ama isterlerse kendilerine bir site kurabileceğimizi söyledik.Ve  butik bir proje geliştirmeyi teklif ettik. ‘O butik projeyi üzerine maliyet koymadan size satalım, siz de bunu tamamen kendi iç bölgenize satabilirsiniz’ dedik. Onlar da bu fikirden çok hoşlandılar. Şimdi buna yönelik yazışmalar devam ediyor. Tamamen Ruslara ait, şehrin merkezinde butik bir proje oluşturacağız” dedi.

Demir, “Karşı taraf bize ‘Biz şimdilik 40 milyon dolarlık nakit bir bütçe ayırıyoruz ama eğer yatırım getirisinin çok iyi olduğunu görürsek buraya daha fazla para aktarabiliriz’ dediler. Şu an Topkapı, Eyüp ve Kağıthane bölgesinde butik, görkemli bir proje yapabileceğimiz arazi arayışı içindeyiz” ifadelerini kullandı.CNR Emlak Fuarı’nda da Rus alıcılarla bir araya gelme şansı bulduklarını dile getiren Demir, daire satışı da gerçekleştirdiklerini belirtti.Hamit Demir, Ruskent’insakinleri ile buluşacağı tarihe ilişkin ise şu tahminlerde bulundu: “Ruskent, 2016’da sahipleri ile buluşur. Biz inşaata 2015’in başlarında başladığımızda, 2016’nın sonuna gelmeden projeyi sahipleri ile buluşturmuş oluruz.”


<< Önceki Haber Demir İnşaat'tan İstanbul'a Ruskent projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER