Dünyada Korona vak'ası sayısı 100 milyona yaklaştı

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) dünya çapında vak'a sayısı 100 milyona yaklaştı. Amerika’daki Johns Hopkins Corona Virüsü Kaynak Merkezi’nden yayınlanan güncel verilere göre, salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 milyonu geçti.

SHABER3.COM

Amerika’da olduğu gibi salgında ikinci dalgadan üçüncü dalgaya geçilmesi beklenirken, 23 Ocak Cumartesi günü resmi kayıtlara geçen toplam vak'a sayısı 98 milyonu aştı.

20 binden fazla kişinin salgın sebebiyle hayatını kaybettiği ve yaklaşık 690 bin vak'anın tespit edildiği Belçika’da Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Yves Van Laethema da beklentilerini şu sözlerle ifade etti: “Şu an virüs hala oyunda önde gidiyor ancak bizim de iki iyi oyuncumuz var: Aşı ve bahar.”

Virüsün çıkış noktası olarak kabul edilen Çin’de ise özerk Hong Kong şehdinin bir bölümü karantina altına alındı. Şehrin en fazla nüfuslu mahallelerinden 

Jordan’da ocak ayında 162 yeni vak'a tespit edilmesi sebebiyle bölgedeki herkese test de yapılıyor. Yaklaşık 7,5 milyon nüfuslu Hong Kong’da salgının başlamasından bu yana tespit edilen vak'a sayısı 100 binin altında.

AŞI TEDARİKİNDE AKSAKLIK 

Kısıtlamaların devam ettiği Almanya’da ise Corona virüsü enfeksiyonu nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 50 bini geçti ancak ülkedeki sağlık yetkilileri enfeksiyon oranlarının da bir taraftan düşüşe geçtiğini belirtiyor.

Diğer taraftan Avrupa genelinde AstraZeneca aşısının ilk etapta hedeflendiği miktarda tedarik edilemeyeceği kaydetti. 

Firmadan yapılan açıklamada, Avrupa’daki üretim alanında planlanan miktardan daha az aşı üretilebildiği belirtildi. AstraZeneca bununla ilgili başka ayrıntı henüz paylaşmadı.

Pfizer ve BioNTech firmalarının ortak geliştirdiği aşının dağıtım planı da stoklardaki yetersizlik sebebiyle geçici olarak aksamıştı.

Amerika’da da aşılama sürecinde bürokratik aksaklıklar, aşı stoklarındaki azalma, dağıtım sıkıntıları gibi çeşitli sorunlarla karşılaşıldı. Çok sayıda kişiinin aşı randevularının iptal edildiği belirtiliyor.
<< Önceki Haber Dünyada Korona vak'ası sayısı 100 milyona yaklaştı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER