'Dövizli askerlik yurt dışındakileri kapsıyor, bedelli gündemimizde yok'


Milli Savunma Bakanlığı, dövizli askerlik uygulamasının yurt dışında yaşayanları kapsadığını ifade ederek, bedelli askerliğin ise gündemlerinde olmadığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, dövizle askerlik hizmeti ile bedelli askerlik hizmeti arasında, kavram kargaşası ve yanlış algılamalar olduğu gerekçesiyle yazılı açıklama yaptı. 27 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6661 sayılı kanun ile dövizle askerlik hizmeti için 6 bin Euro olan döviz miktarının, bin Euro olarak yeniden düzenlendiği hatırlatılan açıklamada, şu bilgiler verildi: "Dövizle askerlik, yalnızca yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı kapsayan ve bulundukları yabancı ülkelerde elde ettikleri hak ve kazanımlarının sonucu olarak 1980 yılından beri sürekli olarak uygulanan bir askerlik hizmet şeklidir. Dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak isteyen yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nda belirtilen şartları taşımaları halinde, durumları incelenerek bu haklarını kullanabilmektedirler.

Bedelli askerlik ise ancak özel kanunlarla uygulanan, müracaat şartları, süresi ve bedel tutarı kanunların yayımlandığı dönemlerin ihtiyaç ve özelliklerine göre belirlenen geçici süreli bir askerlik hizmet şeklidir. Bedelli askerlik şu anda gündemde bulunmamaktadır." CİHAN
<< Önceki Haber 'Dövizli askerlik yurt dışındakileri kapsıyor, bedelli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER