Demirtaş: Sarayın dikta hırsı yüzünden Kürt ve Türk çocukları ölüyor

Demirtaş: Sarayın dikta hırsı yüzünden Kürt ve Türk çocukları ölüyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Sarayın hırsı, sarayın bir devlet politikası haline getirdiği bu dikta anlayışı nedeniyle halen Türk ve Kürt çocukları ölüyor." dedi.

HDP lideri Demirtaş, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi ile Huzurevleri semtinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ömer Koç (16) ve Rezan Kaya'nın (20) ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bağlar ilçesindeki taziye evine gelen Demirtaş'ı aileler karşıladı. Taziye evinde Fatiha okuyup başsağlığı dileyen Demirtaş, çıkışta açıklamalarda bulundu.

Şehit cenazelerinde ailelerin feryat figan, haklı olarak bağırdığını anlatan Demirtaş, "'Benim evladım niye öldü' diye soruyorlar. Sormalılar. Haklı olarak sormalılar. Çünkü Kürtler savaş istemiyor. Kürtler ölüm, kan istemiyor. Kürtler eşit ve birlikte yaşam istiyor. Bunun için sarayın hırsı, sarayın bir devlet politikası haline getirdiği bu dikta anlayışı nedeniyle halen Türk ve Kürt çocukları ölüyor. Elbette ki bu savaşın neden çıkarıldığı herkes soracak. Çocukların niye öldürüldüğünü sormalı. Bu savaşı bu ölümleri hak etmiyoruz." diye konuştu. AK Parti'nin bunun altında ezilip kalacağını dile getiren Demirtaş, bu devlet anlayışının değişmek zorunda olduğunu kaydetti. Demirtaş, "Bunu da bizler yapacağız. Türkiye'nin batısı HDP'nin uzattığı ele el verir, HDP sesine ses verir güç katarsa bunlar değişir. Bu faşizm yenilecek. Bu tarihi günleri el birliğiyle atlatacağız." ifadelerini kullandı.

ASKERİN DE POLİSİN DE TAZİYESİNE GİTMEK İSTERİZ

Demirtaş, "Hiçbir insanın ölümünden haz duymayız acılarını yüreğimizde hissederiz. Vekillerimizle, partimizle koşulların olduğu her yerde askerin de polisin de taziyesine gitmek isteriz. Hiçbir insanın ölümünden haz duymayız. Hepsinin acısını yüreğimizde hissederiz. Başbakan ve devlet görevlilerinden bir tane gösterin devletin öldürdüğü kişinin cenazesine katıldığını. Biz bunların insanlığından şüphe ederiz. Birlikte yaşam derken insanlığını unutmuş kişilerle yaşayalım demiyoruz." diye konuştu.

BÖLGEDEKİ İNFAZLAR ANKARA'DA SARAY VE İSTİHBARAT TARAFINDAN ÖRGÜTLENENLER TARAFINDAN YAPILIYOR

Demirtaş, bölgeye Ankara'dan gönderilen ekiplerin infazlar yaptığını savunarak, şunları söyledi: "Özellikle şunun altını çizmek istiyorum bu tür infazlar, o şehrin dışından gönderilen özel ekipler tarafından yapılıyor. Hepsinin birbirine benzer özel plakasız araçları var. Küçük operasyon ekipleri, kime bağlı oldukları belli değil. O şehirde, ne valiyi, ne kaymakamı, ne de emniyet müdürünü takmıyorlar. Geliyorlar, infazı yapıp gidiyorlar. Fotoğraf ve görüntülerini çekip yayınlıyor. Bunlar illegal derin devlet değil. Bizatihi Ankara'da istihbarat ve saray tarafından örgütlenen ve gönderilen ekiplerdir. Şimdi bunlar zannediyorlar bu şekilde yaparak halkı korkutacaklar. Bir müddet sonra halk korku ve panikle devlete biat edecek ve sandığa koşarak AKP'ye oy verecekler zannediyorlar. Bu yaptıklarının hem siyasi, hukuki, hem de vicdani olarak bunların faturasını ödeyecekler." CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş: Sarayın dikta hırsı yüzünden Kürt ve Türk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER