Demirtaş: AKP ekonomik kriz nedeniyle erken seçime gidebilir

Tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, erken seçim tartışmalarıyla ilgili örgütlenme çağrısında bulunarak, “Herkes kendini şimdiden seçim görevlisi ilan etmeli” dedi. Demirtaş, AKP'nin ekonomik kriz sebebiyle erken seçime gidebileceğini ileri sürdü.

SHABER3.COM

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nde Yeni Yaşam gazetesinin sorularını yanıtladı.

Olası bir erken seçimin önemine dikkat çeken Demirtaş, herkesi örgütlenmeye davet ederek “İster partilerde ister meslek odalarında ister sendikalarda ister sivil hareketlerde mutlaka örgütlü bir yapıyla çalışmalı ve disiplinli bir mücadele yürütmelidir” dedi.

“SEÇİME HER AN HAZIR HALDE OLMAK GEREKİR”
Selahattin Demirtaş, “Erdoğan açık açık ‘Kimse erken seçim beklemesin’ dedi. Bu koşullarda erken seçim mümkün mü? AKP mevcut durumda seçime gider mi?’ sorusu üzerine, Erdoğan’ın son güne kadar iktidarda kalmaya çalışacağını belirtti ve ekledi: “Ancak ekonomik kriz, uluslararası ilişkilerdeki kriz, Cumhur İttifakı içindeki kriz gibi nedenlerle erken ya da baskın bir seçime de gidebilir. Doğrusu, bunu kestirmek pek kolay değil ama seçime her an hazır halde olmak gerekir.”

Erken seçim için topluma çağrıda bulunan Demirtaş, “Herkes ama herkes, kendisini şimdiden seçim görevlisi ilan ederek bulunduğu her yerde kararsızları etkilemeye çalışmalı, sandık eğitimi almalı, seçim kampanyaları başlar başlamaz da aktif kampanyalarda örgütlü bir şekilde görev almalı” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİNDE BİAT BEKLENDİ”
Demirtaş çözüm süreci ile ilgili bir soruya ise, “Erdoğan HDP’yi kendi kuyruğuna takmaya çalışıyordu, bunu başaramayınca süreci bitirdi. İşin özeti budur.” dedi.

Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çözüm süreci AKP ile HDP arasında bir siyasi ittifak süreci değildi, birlikte çözüm üretmek için işbirliği yapma ilişkisiydi. Ancak Erdoğan bizden koşulsuz biat bekledi. Biz de buna boyun eğmedik. Mesele budur. Bizim için çözüm süreci demokrasinin gelişmesi ve barışın sağlanması iken Erdoğan’ın ajandası başkaydı; başkanlık hayallerine Kürtleri ve HDP’yi payanda yapmaya çalışıyordu. Buna onay vermediğimiz için de “benim bu işten kazancım yok ki” diyerek süreci bitirdi ve o günden sonra MHP ile ortaklık kurarak ajandasını hayata geçirmeye başladı.”
<< Önceki Haber Demirtaş: AKP ekonomik kriz nedeniyle erken seçime gidebilir Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER