Davutoğlu, Suriye barış görüşmelerine destek şartlarını açıkladı


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Esed rejimi ile muhalifler arasında başlaması planlanan barış görüşmelerine bazı şartlarla destek vereceklerini söyledi. Davos'ta "Türkiye'nin Küresel Rolü" başlıklı oturumda konuşan Ahmet Davutoğlu, söz konusu şartları "Ilımlı muhalifler kendi iradeleri ve inisiyatiflerine uygun şekilde temsil edilmeliler. Terör gruplarının temsilcileri masanın etrafında olmamalı." şeklinde açıkladı.

Davutoğlu, "Umarız bir çözüme ulaşılır. Ne olursa olsun, Türkiye Suriye halkının yanında olacaktır. Türkiye, Suriye'ye bir komşusu olarak yardım ediyor ve bir gün orada da istikrarın sağlanacağını ümit ediyor." dedi.

Terör örgütü IŞİD'le mücadelenin Türkiye'nin önceliği olduğunu ifade eden Davutoğlu, bu örgütle PKK ya da DHKP-C arasında bir fark görmediklerini de vurguladı. Davutoğlu, tüm uluslararası aktörlerden bu terör örgütleriyle mücadelede dayanışma göstermelerini istedi. Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta ılımlı güçleri destekleme anlamındaki varlığını devam edeceğini de ekledi.

Türkiye'yi istikrarsız bir bölgede 'istikrar adası' olarak nitelendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'de sağlam siyasi bir çerçeve olduğu için kendi güvenimiz var. 7 Haziran'dan sonra bazı belirsizlikler vardı ama şimdi yok." dedi.

Türkiye'nin gelecek 10 yılda ekonomi, finans, ticaret ve enerji bakımından bir merkez haline geleceğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, bunun için de İstanbul'a yatırım yaptıklarını dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu, Suriye barış görüşmelerine destek şartlarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER