Dağ köylerine çilek dağıtıldı


Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhaneli'nin Göynükbelen Mahallesi'nde 254 bin adet çilek fidesi dağıttı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile MÜSİAD Bursa Şubesi işbirliğinde, çilek üretiminin artırılması ve kırsal kalkınmanın sağlanması hedefiyle imzalanan protokol kapsamında, Büyükorhan, Harmancık, Keles, Kestel, Orhaneli, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde toplam 1,5 milyon adet çilek fidesi dağıtımına başlandı. İlk olarak Göynükbelen'de çilek üretimi yapan 64 çiftçiye 254 bin adet çilek fidesi dağıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bölgede yaşan vatandaşların gelir düzeyinin artması ile göçün önlenebileceğini dile getirdi. Altepe, "Çilek konusunda da MÜSİAD'la 2 yıldır çalışıyoruz. Dondurulmuş gıda sektöründe de yoğun olarak kullanılan çileğin 25 bin tona yakın ihracat payı bulunuyor. Yani Pazar hazır, yeter ki kaliteli üretim olsun. Bunun için tiago ve albion cinsi çilek fidelerinin dağıtımına başlıyoruz. Toplam 1,5 milyon fide dağıtacağız. Sadece Göynükbelen'de 254 bin fide dağıtıyoruz. Daha önce de çilek üretiminde kullanılan malt serme makineleri dağıtmıştık. Sadece çilek üretimi için yaptığımız yatırım 1 milyon TL'yi buldu. Yeter ki üreticimiz kazansın, bu desteklerimiz devam edecek."

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise, "Buraya yapılan 1 liralık yatırım 100 lira olarak döner. Burada vefasızlık asla olmaz. Köylümüze verdiğimiz destek nedeniyle teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Orhaneli Ziraat Odası Başkanı Nafiz Kaya ile Göynükbelen eski belediye başkanı Adnan Uludaş da bölge halkının ekonomik anlamda güç kazanmasını sağlayacak olan destekleri nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Dağ köylerine çilek dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER