Cihan Haber Ajansı Gündemi


POLİTİKA

- Mazbata alan 26. dönem milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor. (Ankara)

- Bülent Ecevit, vefatının 9. yılında Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında DSP Genel Başkanı Masum Türker ve partilerce anılacak. (10.30-Ankara)

- Sualtı Araştırmaları Derneği, Akdeniz fokunda olduğu 'Türkiye Kıyılarında Önemli Doğa Alanlarının Korunması ve Savunulması (ÖDA-SAVUN)' adlı projeyle ilgili kahvaltılı basın toplantısı düzenleyecek. (09.00-Ankara)

EKONOMİ

- İstanbul Sanayi Odasi (İSO) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent, girişimcilere yönelik stratejik işbirliği gerçekleştirilecek. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan, konuyla ilgili ortak basın toplantısı düzenleyecek. (09.30- İstanbul)

- Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri Adana'da yapılacak. Programa Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de katılacak. Etkinliklerde Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da bir sunum yapacak. (10.00-Adana)

- Kalkınma Bakanlığı 2014 yılına ait ekonominin genel dengesi/genel devlet gelir-gider dengesi/kamu kesimi genel dengesi/sabit sermaye yatırımları/kamu kesiminde sosyal harcama sonuçlarını açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TÜİK, 2015 yılı 2. çeyrek (Nisan-Haziran) Hanehalkı Yurtiçi Turizm istatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi, İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşmek üzere İngiltere'ye gelecek. (Londra)

- Romanya Başbakanı Victor Ponta, 32 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınının ardından düzenlenen büyük gösteriler üzerine istifasını açıkladı. Gelişmeler takip ediliyor. (Bükreş)

- Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden St.Petersburg'a dönüşü sırasında Sina Yarımadası'nda düşen Rus havayolu şirketi Kogalımavia'ya ait Airbus A-321 tipi yolcu uçağı ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Kahire-Moskova)

- Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava operasyonlarına ilişkin gelişmeler izleniyor. (Moskova)

- AP Başkanı Martin Schulz, mültecilerin Avrupa'ya geçiş noktaları olan Yunan adalarını ziyaret edecek. (Midilli)

- Asya-Avrupa dışişleri bakanları toplantısı yapılacak. (Lüksemburg)

- Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Kosova'da temaslarda bulunacak. (Priştine)

GÜNCEL

- MÜSİAD Eğitim ve Kültür Komisyonu'nun düzenlediği 'Oku, Dinle ve Yaşa' programının bu ayki konuğu, eski Tunus Başbakanı ve Nahda Hareketi'nin lideri Raşid El Gannuşi olacak. (09.00- İstanbul)

- Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BURFAŞ personeli tarafından, Büyükşehir Belediyesi'ne ait resmi plakalı araçlar ile genel seçimin yapıldığı 1 Kasım 2015 Pazar günü AK Parti Nilüfer ilçesi sandık görevlilerine kumanya dağıtımı yapıldığı iddiasıyla ilgili CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacak. (13.30-Bursa)

-Bursa'nın Kestel ilçesi Çimento Fabrikası Meslek Lisesi'nde bir öğretmenin sınıfta öğrencisi tarafından darp edilmesinin ardından aynı öğrenci, okul müdür yardımcısını da pala ile tehdit etti. Eğitim Sen okulda yaşanan bu şiddete basın toplantısıyla tepki gösterecek. (12.30-Bursa)

- Diyarbakır'dan Eskişehir'e alınan, aralarında Albay Cemal Temizöz'ün de bulunduğu JİTEM davasının görülmesine Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edilecek. (Eskişehir)

- İzmir merkezli operasyonla ilgili gelişmeler takip ediliyor. (İzmir)

KÜLTÜR-SANAT

- Sanatçı Hadise, 'Hadise for Twist' koleksiyonu tanıtımı için Armada AVM Twist mağazasında modaseverlerle buluşacak. (15.30-Ankara)

SPOR

- UEFA Avrupa Ligi'nde gruplardaki 4. maçlar Avrupa'nın çeşitli kentlerinde oynanacak. Beşiktaş, H Grubu'nda Lokomotiv Moskova'yı konuk edecek. A Grubu'nda ise Fenerbahçe, Ajax ile Amsterdam Arena'Da karşı karşıya gelecek. (19.00-21.00-İstanbul-Amsterdam)

- Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor'u ağırlayacak Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı ve bir oyuncu basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. Basın toplantısının ardından Trabzonspor maçının hazırlıklarına yapılacak antrenman ile devam edilecek. (11.00-İstanbul)

- Şampiyonlar Ligi'nde Benfica deplasmanından eli boş dönen Galatasaray, Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına başlayacak. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER