Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Başbakan Ahmet Davutoğlu, B-20 Türkiye Konferansı'na katılacak, BM Kalkınma Programı Başkanı Helen Clark ve Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim ile görüşecek. (10.30-11.30-12.12-Ankara)

EKONOMİ

- TÜİK, 2015'in ikinci çeyreğine ilişkin işgücü maliyeti endeksini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Merkez Bankası, ağustos ayı reel efektif döviz kuru verilerini açıklayacak. (14.30-Ankara)

DÜNYA

- ABD Başkanı Barack Obama, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud'u Beyaz Saray'da ağırlayacak. (Washington)

- AB Dışişleri bakanları Lüksemburg'ta bir araya gelecek. İran nükleer anlaşması ve göçmen sorunlarının konuşulması bekleniyor. (Lüksemburg)

- Irak'ın başkenti Bağdat'ta 18 Türk işçinin kaçırılmasıyla ilgili gelişmeler izleniyor. (Erbil)

- İpek Medya Grubu'na yapılan baskın sonrası dünya basını ve medya örgütlerinden gelen tepkiler takip edilecek.

GÜNCEL

- Mardin'in Dargeçit ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un cenazesi Alanya'da, polis memuru Akif Hatunoğlu'nun cenazesi Adana'da, polis memuru Ahmet Akalın'ın cenazesi Konya'nın Doğanhisar ilçesinde toprağa verilecek. (Antalya-Adana-Konya)

- Saadet Partisi (SP) İstanbul Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk ve kadın kolları mensupları, mülteci dramına dikkat çekmek için Eminönü Meydanı'nda basın açıklaması yapacak. (10.30-İstanbul)

- Komedyen Sefa Doğanay bir etkinlik kapsamında Bursa Kestel Kamyon Garajı'nda kamyoncularla bir araya gelecek. (14.00-Bursa)

- Koçlar kurban olmayı bekliyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala pazarlar yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Büyükşehirlerde kurulan hayvan pazarlarında müşterilerini beklemeye koyulan üreticiler, şimdilik vatandaşların sadece fiyat sormakla yetindiğini söylüyor. Büyükbaş hayvanların 6-15 bin lira arasında olmasının küçükbaşlara ilgiyi artıracağa benziyor. Küçükbaş hayvanların en önemli tercih sebebi kesim kolaylığı. 500 lira ile bin 300 arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan küçükbaş hayvanlar alıcılarını bekliyor. (Özel-Bursa)

SPOR

- EURO-2016 Fransa Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri A Grubu 8. maçında Hollanda'yı ağırlayacak A Milli Futbol Takımı bu maçın hazırlıklarına Konyaspor Kayacık Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla başlayacak. (19.00-Konya)

- Süper Lig takımlarının 4. hafta maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER