CHP, milletvekilleri seçim kampanyasında yurtdışında 35 kente gidecek


Cumhuriyet Halk Partisi, Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurt Dışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "CHP'nin Yurt Dışı Birlikleri seçime hazır. Yurt dışında 35 kentte yapacağımız panel ve bilgilendirme toplantılarıyla yurt dışı birliklerimizin 1 Kasım Genel Seçimleri hazırlığını tamamlayacağız." dedi.

KAMPANYANIN BAŞLIĞI 'CHP'YE OY VERECEĞİM' OLACAK

Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, CHP'nin Yurt Dışı Birliklerinin gazeteci, akademisyen, sanatçı, STK ve sendika yöneticilerinin katılacağı 'CHP'ye Oy Vereceğim' başlıklı bir destek kampanyası başlattığını, imza veren isimlerin de 12 Ekim'de düzenlenecek bir basın toplantısıyla duyurulacağını söyledi. Bingöl, "CHP olarak biz öncelikle 54 ülkede 112 temsilcilikte oy kullanacak yaklaşık 3 milyon seçmenimizi oy kullanmaya davet ediyoruz. CHP Yurt Dışı Birlikleri olarak oy kullanmak isteyen herkese yardımcı olmak için hazırız. Yurt dışında yaşayan her seçmen en yakınında bulunan CHP Birliği'ni arayarak yardım talebinde bulunabilir."ifadelerini kullandı.

Tekin Bingöl, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "1 Kasım'da ülkemizin tarihindeki önemli seçimlerden birini yapacağız. Yurt dışında oy kullanma işlemi 8 Ekim Perşembe günü başlıyor. 7 Haziran seçimlerinde de gördüğümüz gibi yurt dışındaki seçmen, seçimin kaderine ciddi etki yapıyor. Önemli bir bölümü Almanya olmak üzere yurt dışında toplam 2 milyon 867 bin 658 seçmen bulunmaktadır. CHP olarak biz de seçime hazırız. Sandık görevlilerinden esnaf ve STK görüşmelerine kadar bir dizi hazırlığımızı tamamladık."

YURT DIŞININ DA KANGRENLEŞEN SORUNLARI CHP ÇÖZER

CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Yurt dışındaki yaşayan vatandaşlarımızın desteklerini istiyoruz. Çünkü hem yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın, hem de Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımızın biriken ve bazıları kangrenleşen sorunlarını CHP çözer. CHP'nin 1 Kasım Seçim Bildirgesi, demokratikleşme sürecinden sosyal devlete, yurt dışındaki vatandaşlarımızın ve göçmenlerin sorunlarının çözümünden, temelinde demokrasi, insan hakları ve sosyal devlet bulunan çok kültürlü bir Avrupa'ya kadar bütün temel konuları kapsayan ve çözüm üreten bir bildirgedir." dedi.

YURT DIŞI SEÇİM ÇEVRESİ OLACAK

Bingöl, yazılı açıklamasında ayrıca şu bilgileri paylaştı: "Seçim Bildirgesi'nde de ilan ettiği gibi CHP, yurt dışında yaşayan bütün vatandaşlarımızın çifte vatandaşlık sorunundan eğitim sorununa, dövizli askerlik sorunundan konsolosluk işlemlerine, pasaport ücretlerinden emeklilik problemlerine kadar yaşanan sorunlarını çözecek olan partidir! Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ve bir bütün olarak göçmenlerin sorunlarını çözmeye talip olan CHP, bu sorunların çözümünü hızlandırmak için, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi milletvekillerini seçebilmelerinin de önünü açacak yurt dışı seçim çevresi uygulamasını hayata geçirecektir."

MİLLETVEKİLİ VE YÖNETİCİLERİMİZ 35 KENTTE GİDECEK

CHP'li Bingöl, seçim çalışmaları kapsamında görevlilerin 35 kente gideceğini belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı: "Yurt dışında oy kullanma işlemi 25 Ekim'e kadar devam edeceği için, CHP Yurt Dışı Birlikleri, Türkiye'den gidecek milletvekilleri ve parti yöneticilerinin katılımıyla Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsviçre, Avustralya, İngiltere ve İskoçya'da 35 farklı şehirde panel yapacak, oy kullanma merkezleri başta olmak üzere, STK'lar ve vatandaşlarımız ziyaret edilecektir." CİHAN
<< Önceki Haber CHP, milletvekilleri seçim kampanyasında yurtdışında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER