Cezaevinde tutulan 82 yaşındaki Yusuf Bekmezci yoğun bakımda

İki yıla yakın bir süredir cezaevinde tutulan 82 yaşındaki Yusuf Bekmezci yoğun bakımda tedavi altına alındı. Yakınları sosyal medya hesabından dua talebinde bulundu

SHABER3.COM

Hafıza kaybı, uyku apnesi ve halisünasyon görme başta olmak üzere birçok sağlık sorunuyla mücadele eden 82 yaşındaki Yusuf Bekmezci 23 Ocak 2020’den beri tutuklu. Bir çok sağlık problemi ile karşı karşıya olan Bekmezci ,tutuklu bulunduğu  Buca Kırklar Cezaevinden ancak 20 ay sonra hastaneye kaldırılmıştı. 

Kızı Şeyma Bekmezci, sosyal medya hesabından babası Yusuf Bekmezci'nin hastanede yoğun bakıma kaldırıldığını duyurdu. Şeyma Bekmezci ayrıca Babası için sevenlerinden Dua talep etti.
 

2,5 yıldır cezaevinde olan KHK’lı emniyet müdür Şeref Aytekin, geçtiğimiz ay Adalet Bakanı Abdülhamit Gül mektup yazarak Yusuf Bekmezci'nin çektiği sıkıntıları anlatmıştı 
İşte Şeref Aytekin'in 60 sayfalık mektubundan bazı detaylar

12 KEZ HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

23 aydır kayınpederiyle aynı koğuşta kalan ve kayınpederine bakan Aytekin, sık sık hastaneye götürülen 82 yaşındaki Yusuf Bekmezci’nin cezaevi aracında kelepçeli tedaviye götürülmesinin insani olmadığını ve bu uygulamanın değişmesini gerektiğini ifade etti.

Yaşlılığı ve düşkünlüğünün yanında, uyku apnesi, prostat, ileri derecede işitme kaybı, algı ve muhakemesinde ciddi sıkıntılar ve Alzheimer belirtileri gösteren Yusuf Bekmezci, hapse girdiğinden beri 12 kez hastaneye, 3 kez de mahkemeye götürüldü. Hepsinde eline kelepçe takıldı. Üzerine demir kapı kilitlendi. Küçük bir penceresi olan dar bir alanda, emniyet kemeri dahi bulunmayan bir araçta yolculuk yapmak zorunda kaldı.



“KAPIYI KİLİTLEDİLER, KELEPÇEYİ DE AÇMADILAR”

Bir hastane ziyaretini damadına anlatan Bekmezci, “Tek kişilik nezareti olan bir araca koydular, kapıyı kilitlediler, kelepçeyi de açmadılar. Ham kapıyı kilitliyorsun, hem de kelepçe var, kapıyı kilitledin, ne gerek var kelepçeye, bu insana sıkıntı vermektir.” dedi.

Ameliyat olduğu dönemde bastonla bile zor yürüyen kayınpederine yapılan bu muameleye tepki gösteren Aytekin, “Bu halde nereye kaçacak bu insan! Daha makul davranılamaz mıydı?” diye sorudu. Şeref Aytekin mektubunda, Abdülhamit Gül’den yaşlı ve hasta tutuklular kelepçe ve araç konusunda bir çözüm bulunmasını istedi.

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında Mayıs 2019’da tutuklanan Şeref Aytekin, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. O günden beri İzmir 2 Nolu F Tipi Cezaevinde kalan Aytekin, kayınpederi Yusuf Bekmezci 23 Ocak 2020’de tutuklanınca, aynı kampüs içindeki 1 Nolu F Tipi’ne kendi isteğiyle sevk edildi. Aytekin, yaklaşık iki yıldır Yusuf Bekmezci‘nin tedavisi için sürekli dilekçe yazıyor.



BEKMEZCİ’NİN KIZI: BABAM BU HALİYLE CEZAEVİNDE KALAMAZ

Öte yandan kızı Şeyma Bekmezci,  cezaevine girdiğinden bu yana çeşitli hasatlıklarla boğuşan babası Yusuf  Bekmezci’nin tahliyesi için daha önce destek kampanyasını başlatmıştı.  Babasının alzheimer hastası olduğunu ve işitme kaybı yaşadığını söyleyen Şeyma Bekmezci Twitter hesabından bir video paylaşmış ve şunları söylemişti:

“Ayrıca yüksek tansiyon, uyku apnesi, prostatı ve kalçasında protezi da dahil birçok rahatsızlığı bulunuyor. Bu hastalıklarından dolayı 10’dan fazla ilaç kullanıyor. Bu haliyle babam  İzmir Buca Cezaevi’nde bulunuyor.” Şemya Bekmezci:

“Babamın durumu gün geçtikçe daha da ağırlaşıyor. Tüm hastalıkları hızla ilerliyor. Babamın hayata tekrar tutulması için ailesinin yanında olmalı ve hastane şartlarında tedavisi yapılmalı. Lütfen sesimizi duyun, bize destek olun.”
<< Önceki Haber Cezaevinde tutulan 82 yaşındaki Yusuf Bekmezci yoğun bakımda Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER