Bursa'da 'hava aracı imalatı' için protokol imzalandı

Bursa'da 'hava aracı imalatı' için protokol imzalandı

Havacılığa yönelik imalatların Bursa'da yapılmasına ilişkin protokol, Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi arasında imzalandı.

Protokole Uludağ Üniversitesi(UÜ) Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay'la birlikte imza koyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, raylı sistem araçlarının ardından hava araçlarının da Bursa'da üretilmesine yönelik çalışmaların resmen başladığını bildirdi. Altepe, gelişen ve büyüyen Bursa'da yeni bir hamle daha gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Daha önce raylı sistem araçlarını Bursa'da üreterek büyük bir başarıya imza attıklarını, sıfır alt yapıdan şehrin caddelerinde boy gösteren vagonlarla Bursa'nın ismini bir üst lige taşıdıklarını hatırlatan Altepe, hava araçlarının üretiminde de benzer stratejinin izleneceğini vurguladı. Altepe, "Uzay ve havacılığa yönelik her türlü çalışmayı, raylı sistem araçlarında olduğu gibi adım adım gerçekleştireceğiz. Hava araçlarının üretimi için tesislerin kurulması, pistlerin oluşturulması ve son kontrol istasyonları ajandamızdaki çalışmalarımız arasında bulunuyor." diye konuştu.

Yapılan protokolle birlikte yeni araçlar ve cihazlar üreterek, markalar oluşturarak Türkiye'nin 2023 hedeflerine katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Altepe, 2 yıldır bunun üzerinde ciddi bir hazırlık yaptıklarını kaydetti.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise alınan önemli karar nedeniyle heyecanlı ve sevinçli olduğunu dile getirdi. Bursa'nın ihracatta olduğu gibi GSMH'da da ikinci konumda bulunduğunu, zenginliği ifade eden bu sıranın da yine havacılık gibi eşdeğer girişimlerle perçinleşmesi gerektiğine değinen Ulcay, "Türkiye'nin 2023 hedeflerini dile getirmek kolay fakat bunu gerçekleştirmek zor. Bizler de üniversite olarak taşıdığımız sorumluluk gereği şehrimizin ve ülkemizin hedeflerine katkı koymak adına bu girişime ortak oluyoruz. Çorbada önemli bir tuzumuzun olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Bursa'da 'hava aracı imalatı' için protokol imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER