Alparslan Kuytul: Hükümete biat etmiyorum, kral çıplak!

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, “Hükümete biat etmedim, etmeyeceğim de. Kral çıplak. Bunu herkes biliyor. Gizlemenin bir anlamı yok.” dedi.

SHABER3.COM

Furkan Vakfı davası Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. 

Mahkeme duruşma sonunda Kuytul ve Alagöz’ün tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

"BANA 'SUS' DİYORLAR SUSMAYACAĞIM, BİAT ETMEYECEĞİM"

SEGBİS ile bağlandığı duruşmada söz alan Kuytul, kendisine yapılan operasyonun siyasi olduğunu İslâm’ı anlattığını ve hükümeti eleştirdiği için tutuklandığını söyledi.

“İslâm’ı anlatmaya devam edeceğim.” diyen Kuytul şunları söyledi: “Bana 'sus' diyorlar, susmayacağım, biat da etmeyeceğim. Bu işin içinde Emniyet, yargı, istihbarat ve siyasiler kim varsa hepsine hakkımı haram ediyorum. Hangi suç örgütü siyer dersi yapar? Hangi suç örgütü tefsir dersi yapar? Hangi suç örgütü alternatif eğitim programları yapar? Evet biz ders yaptık, Kur’an öğrettik, bunu inkâr da etmiyoruz.”

KUYTUL: BANA "DOLANDIRICI" DEMEYECEKTİNİZ!

Independent Türkçe’nin haberine göre, Kuytul, “Bana ne derseniz deyin ama 'dolandırıcı' demeyecektiniz. Bana bunu söyleyeceğinize, kafama sıksaydınız. İddianamede ‘İslam medeniyeti istiyor’ deniyor. Hemen ardından ‘Ama hükümeti de eleştiriyor' deniyor. Evet ben İslam medeniyetini istiyorum ve ben bununla da şeref duyuyorum.” dedi.

SUÇ DEĞİL, HAYIR ÖRGÜTÜ

Duruşmada söz alan Ali Alagöz ise yöneticisi olduğu Furkan Vakfı’nın suç örgütü değil, bir hayır örgüt olduğunu söyledi, vakfın faaliyetlerini anlattı. 

Hayır amaçlı toplanan, vakfın kasasından çıkan 314 bin liranın makbuzlarını mahkemeye sunduğu halde dikkate alınmadığını belirten Alagöz, vakfın terör örgütü olmadığına dair istihbarat raporları bulunduğunu anlattı, tahliyesini istedi.

45 KİŞİ HAKKINDA HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Duruşma tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddi, tutukluluk hallerinin devamı kararıyla birlikte ertelendi. 

İddianamede Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı başkan, yönetici ve üyesi 45 kişi hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme, özel belgede sahtecilik, dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek" iddialarıyla 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
<< Önceki Haber Alparslan Kuytul: Hükümete biat etmiyorum, kral çıplak! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER