Almanya'da Lufthansa'yı kurtarma planında sona gelindi

Lufthansa, Alman Hükümeti ile 9 milyar euroluk yardım paketi konusunda görüşmeler yapıldığını doğruladı. Plana göre hükümet şirket hisselerinin yüzde 20'sini devralacak.

SHABER3.COM

Covid-19 salgını nedeniyle zor durumda olan Alman havayolları şirketi Lufthansa’ya yardım paketi konusunda hükümetle günlerdir süren görüşmelerde sona yaklaşılıyor.

Devletin devralacağı hisse oranının kritik eşik olan yüzde 25'i aşıp aşmayacağı tartışma konusu olan görüşmelerle ilgili açıklama yapan Lufthansa, 9 milyar euroluk bir paket üzerinde görüşmelerin sürdüğünü duyurdu.

Açıklamada paketin 3 milyar euroluk bölümünün Alman kamu kalkınma bankası KfW kredisi şeklinde olacağı kaydedildi.

Görüşmeler kapsamında Alman hükümetinin koronavirüs salgınının ekonomiye etkisini azaltmayı hedefleyen Ekonomik İstikrar Fonu'na (WSF) şirketin yüzde 20’sinin ve yüzde 5 artı bir hisseye tekabül eden hisse senedine dönüştürülebilir tahvilin aktarılmasının planlandığı belirtildi.

YÜZDE 25 HİSSE ORANI NEDEN KRİTİK

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığı habere göre, hisse senedine dönüştürülebilir tahvilin üçüncü bir tarafın şirketi devralması söz konusu olduğunda devreye gireceği ifade ediliyor. Yüzde 25 hissenin üstüne çıkılması, devletin şirketle ilgili önemli stratejik kararları bloke edebilmesi anlamına geliyor.

Almanya'nın en büyük havayolları şirketi bu yıl nisan ve mayıs aylarında, bir önceki yıl taşınan yolcu sayısının sadece yüzde 1'ine ulaşabildi. Şirketin coronavirus krizi nedeniyle aylık kaybının 800 milyon euroyu bulduğu belirtiliyor.

Coronavirus nedeniyle uluslararası uçuşların durma noktasına gelmesiyle Lufthansa’nın 760 uçağından 700'ü havaalanlarında beklerken, şirketin 130 bin çalışanından 80 bininin de kısa çalışma ödeneğine başvurduğu belirtiliyor.
<< Önceki Haber Almanya'da Lufthansa'yı kurtarma planında sona gelindi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER