Lufthansa'nın 650 bin müşterisi hâlâ bilet iadesi için bekliyor

Alman havayolu şirketi Lufthansa, salgın sebebiyle iptal edilen uçuşlardan dolayı 650 bin müşterisinin ücret iadesi için beklediğini açıkladı. Şirket şu ana kadar yeni tip Koronavirüs (Covid-19) ile ilgili 7,3 milyon bilet için 3,2 milyar euro ücret iadesinde bulundu.

SHABER3.COM

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınından en fazla zarar gören sektörlerin başında havacılık geliyor. Mart itibarıyla uçuşların büyük oranda durmasıyla planlanan birçok sefer yapılamadı, yolcular mağdur oldu.

Havayolu şirketleri, Covid-19 sebebiyle oluşan mağduriyetleri gidermeye başladı. Türkiye’deki havayolları henüz ödemeye başlamazken, Almanya'nın bayrak taşıyıcı şirketi Lufthansa grubu müşterilerine ücret iadesi yapmaya devam ediyor. 

Şirket bugüne kadar 7,3 milyon bilet için 3,2 milyar euro iade işlemi yaptı. Ancak hâlâ 650 bin müşteri ücret iadesi için bekliyor. 

SAATTE 1.700 BİLET BEDELİ İADE EDİLİYOR

Havayolundan yapılan açıklamaya göre , geri ödeme için kalan müracaatlar işleme koymak biraz zaman alacak. Çünkü şirket bu işe ayırdığı personel ile  saatte  yaklaşık 1.700 geri ödeme müracaatını sonuçlandırıyor. Şirket ayrıca iade için müşterilerine 300 milyon euro daha ödeyecek. 

Lufthansa, Covid-19 salgını sebebiyle neredeyse iflas etme noktasına gelmişti. Alman hükümeti, 9 milyar euroluk kurtarma paketi sağlayarak şirketi iflastan kurtarmıştı.

Lufthansa çatısı altında Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines ve Eurowings şirketleri yer alıyor.
<< Önceki Haber Lufthansa'nın 650 bin müşterisi hâlâ bilet iadesi için... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER