AKP'li şirket Danimarkalılar ile masaya oturdu: Şehir hastaneleri satılıyor

AKP'li yandaş şirket Danimarkalılar ile masaya oturdu. Şehir Hastanelerini satmak için görüşüyor

SHABER3.COM

Rönesans Holding, sağlık yatırımlarının işletilmesi amacıyla 2015 yılında Rönesans İşletme Hizmetleri şirketlerini kurdu. Bugünlerde Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı A.Ş'de bir satış süreci yaşanıyor.

Dünyanın en büyük dış kaynak hizmeti sağlama şirketi olan Danimarkalı ISS Facilities, Rönesans İşletme Hizmetleri şirketinin tamamını satın alıyor. Satış süreci Rekabet Kurumu'nun resmi sitesinde yer aldı.

Konuyu Dünya'dan Kerim Ülker bugünkü köşesine taşındı. 

O yazı şöyle:

"Duyuruyu öğrendikten sonra satışın neleri kapsadığını, bundan sonra kamuya ait bu hastanelerde hangi birimlerin Danimarkalı şirket tarafından yönetilip yönetilmeyeceğini öğrenmek adına Rönesans Holding’e ulaşmaya çalıştım. Rönesans Holding, bir açıklama yapılmayacağını ifade etti. Öte yandan Rekabet Kurumu da var olan satış başvurusunu sitesinden de kaldırdı.

Türkiye'nin en önemli inşaat şirketlerinden biri olan ve uluslararası müteahhitlik ligi ENR'de 23'üncü sırada yer alan Rönesans Holding, son yıllarda yaptığı şehir hastaneleri ile de biliniyor. Rönesans Holding'in inşa ettiği yapılar arasında İstanbul'daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Adana Şehir Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon, Psikiyatri ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastaneleri bulunuyor.

Bu arada Türkiye'nin en büyük hastane yönetim şirketi Rönesans İşletme Hizmetleri'ni satın almaya hazırlanan Danimarkalı ISS 1901 yılında kuruldu.

30'dan fazla ülkede faaliyet gösteren ISS, 500 bine yakın çalışana sahip. Bu istihdam sayısıyla ISS, Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın 4'üncü en büyük işvereni konumunda. 60 bini aşkın kurumsal müşteriye hizmet veren ISS, temizlik, güvenlik, teknik bakım, catering, bitki bakımı ve haşere kontrolü ile destek hizmetleri sunuyor."
<< Önceki Haber AKP'li şirket Danimarkalılar ile masaya oturdu: Şehir... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER