AKP medyasındaki ankete göre Babacan ve Davutoğlu yüzde 8'i geçti!

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu tarafından ayrı ayrı kurulması beklenen iki ayrı siyasi partinin alacağı muhtemel oy oranları AKP'ye yakın Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre yüzde 8'i geçti.

SHABER3.COM

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı iki yeni siyasi partinin de hedef kitlesinin büyük ölçüde AKP tabanı olması nedeniyle, bir erken seçim olması halinde AKP'nin kaybedeceği oy oranı tartışmaları sürüyor. Babacan ile Davutoğlu'nun kuracağı partilerinin alacağı muhtemel oy oranları ile ilgili kamuoyu araştırmalarına da her gün bir yenisi ekleniyor.

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Yeni Akit Gazetesi'nde, yine AKP'ye yakın SAROS kamuoyu araştırma şirketine göre, 'yarın' seçim yapılması halinde, Babacan ve Davutoğlu'nun kuracağı siyasi partilere verilecek oy oranı yüzde 8'in üzerinde gösterildi.

BABACAN-DAVUTOĞLU İKİLİSİ YÜZDE 8'İ GEÇTİ
Habere göre, kamuoyu şirketinin araştırmasında, 'yeni bir parti kurulması halinde oy tercihlerinin ne olacağı' sorusu yöneltildi. Alınan cevaplar, Babacan'a yüzde 4.4, Davutoğlu'ya ise yüzde 4.2 oranında oy çıkacağı sonucunu ortaya çıkardı. Böylece, AKP'li şirketin araştırma sonuçlarına göre, Babacan-Davutoğlu ikilisi, yüzde 8.6 civarında bir oy potansiyeline sahip.
 
Bu oyların hangi partilerin tabanlarından bu iki ismin kuracağı partilere kaydığına dairse bir bilgi verilmedi. Anket, 2-7 Ağustos 2019 tarihleri arasında, 30 büyükşehirde gerçekleştirilirken, seçme yaşı olan 18'in üzerindeki 3 bin 12 kişi ile görüşüldü.

Katılımcıların, "Türkiye'nin en önemli sorunu nedir" sorusuna yanıtı yüzde 48.3 oranında 'ekonomi' olurken, yüzde 25.7'lik kesim 'işsizlik' dedi. Eğitimin bir sorun olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 6.6 olarak tespit edildi.

Anketin dikkat çeken bir başka yanı ise, 'Türkiye'nin yeni bir siyasi oluşuma ihtiyacı var mı' sorusuna katılımcıların yüzde 36.8'inin 'evet' cevabı verirken yüzde 46.2'si "hayır", yüzde yüzde 17.0'si de "fikrim yok" cevabını verdi.
<< Önceki Haber AKP medyasındaki ankete göre Babacan ve Davutoğlu yüzde... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER