"Akıl tutulması var, saçmalık!"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, türbede ellerini arkaya bağlamasıyla ilgili başlatılan inceleme hakkında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “İstanbul’da herkes çıksa, inadına böyle yürümeye başlasa ne olacak? Herkes hakkında suç duyurusunda mı bulanacağız? Ne kadar saçma!” dedi. İmamoğlu, “Kendinizi şikayet ettiniz mi, böyle iddialar var?” sorusu üzerine, “Absürtlük devam ediyor; yaratıcı, yaratıcı!” ifadelerini kullandı.

SHABER3.COM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurum tarafından geçtiğimiz günlerde satın alınan Fatih’teki Bulgur Palas’da incelemelerde bulundu. Kurmaylarıyla birlikte tarihi yapıyı gezen İmamoğlu, ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin, “Fatih Sultan Mehmet Han’ın türbesinde ellerinizi arkadan bağladığınız bir görüntü üzerine, bir ön soruşturma açıldı ve sizden de ifade istendi. Nasıl savundunuz kendinizi?” sorusuna, “Savunmaya ihtiyaç duymadım açıkçası. Tabii ki yazılı bir savunma verdik. Arkadaşlarım detaylarını size paylaşırlar. Ama orada da duygularımı belli etmek zorunda da kaldım.” diye cevap verdi. Soruşturmanın ‘absürt’ olduğuna dikkat çekti.

"ALLAH AKIL FİKİR VERSİN, DUALARIM YETMEDİ"

“Siz mi şikayet ettiniz kendinizi? Böyle iddialar var.” sorusu üzerine ise İmamoğlu, şunları ifade etti: “Absürtlük devam ediyor; yaratıcı, yaratıcı. Zaten gazetecilerin de tartışma biçimi çok acı. Ne yapalım şimdi? Bu soruşturma sürecini başlatan akla, buraya imza atan, onay veren, imza atan akla şunu soruyorum: O zaman şöyle bir durum doğdu artık. Birini elleri arkasında gezerken gördüğünüzde, hakaret etti diye başvurabilirsiniz ve bu karşılık bulur. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yım. Bir mezarlıkta, bir anıtın önünde eli arkada, rahmetli dedem eli arkada yürümeyi severdi. Bu bir alışkanlıktır yokuş yerlerde. Benim de o günkü geleneksel tavrımdan dolayı yaptığım yürüyüş biçimi üzerinden, böyle bir anlam çıkarabilmek ve bu anlamın oraya taşınması, bu anlam üzerinden soruşturma başlatma becerisinin ortaya konması müthiş yaratıcı. Benim dualarım yetmedi bu insanlara. ‘Allah akıl versin’ duasını yaklaşık iki buçuk senedir yapıyorum. Hala da devam ediyorum; ama yetmedi. İstanbul’da herkes çıksa, inadına böyle yürümeye başlasa ne olacak? Herkes hakkında suç duyurusunda mı bulanacağız? Ne kadar saçma! Kamu yöneticilerinin akıl tutulması, geçen söyledim bu tarz insanlar milli bir spor, ata sporu geliştirdiler. Onların tek derdi Ekrem İmamoğlu’yla mücadele… Onların ata sporu bu.”


<< Önceki Haber "Akıl tutulması var, saçmalık!" Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER