Ağır Ceza'daki ‘Pınar Hanım’ın çetesi çökertildi

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinin eski başkanı B.Ç ile Amasya’da görevliyken HSK tarafından açığa alınan savcı H.K, Atadedeler ismi ile anılan ve liderliğini Pınar Taşçı kod adlı S.F’nin yaptığı çeteye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

SHABER3.COM

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinin eski başkanı B.Ç ile Amasya’da görevliyken HSK tarafından açığa alınan savcı H.K, Atadedeler ismi ile anılan ve liderliğini Pınar Taşçı kod adlı S.F’nin yaptığı çeteye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Evlerinde arama yapılarak dijital materyallerine el konulan iki şüpheli sorgulanmak üzere Ankara Emniyetine götürüldü.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre; askeri üniforma giyen ve sahte MİT kimliği taşıdığı tespit edilen ve Pınar Taşçı kod adını kullandığı belirlenen S.F’nin liderliğini yaptığı çeteye yönelik soruşturma kapsamında geçen Ocak ayında Ankara merkezli bir operasyon gerçekleştirilmişti.

Operasyon kapsamında faaliyet alanı İzmir olan çeteye üye oldukları gerekçesiyle 24 kişi gözaltına alınmıştı.

Soruşturmaya ismi karışanlardan Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinin eski başkanı B.Ç, operasyon sonrası mesleğinden istifa ederken, Amasya Savcısı H.K da Hakimler ve Savcılar Kurulu’nca açığa alınmıştı.

Ankara Başsavcılığı dün bir kez daha operasyon düğmesine basarak eski Hakim B.Ç ile görevden uzaklaştırılan savcı H.K’nın gözaltına alınmasına karar verdi.

Bu kapsamda harekete geçen Ankara Emniyeti de iki ismi evlerinde yapılan aramanın ardından gözaltına aldı. Aramalarda bulunan telefon ve bilgisayar gibi dijital materyallere de el konuldu. İki şüpheli, gözaltı işlemleri için Ankara Emniyetine götürüldü.
<< Önceki Haber Ağır Ceza'daki ‘Pınar Hanım’ın çetesi çökertildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER