ABD'den Türkiye'ye seyahat uyarısı: Gerekçe terörizm ve keyfi gözaltı riski

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan son uyarıda, vatandaşlarının, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van illerine seyahat etmemesi istendi. Uyarıya gerekçe olarak ise ‘terörizm’ ve güvenlik güçlerinin keyfi gözaltıları gösterildi.

SHABER3.COM

Türkiye’nin Suriye ve Irak sınırındaki bölgelerinin ‘terörizm’ dolayısıyla riskli olduğu belirtilen uyarıda, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van illerine de gidilmemesi istendi.

Diken'in haberine göre uyarıda, söz konusu bölgelerde ‘terörist grupların’ saldırılarını sürdürdüğüne ve turistik bölgeler ile seyahat ve alışveriş merkezleri, yerel hükümet binaları, oteller, kulüpler, lokantalar, ibaret yerleri, parklar, sportif ve kültürel faaliyetler, eğitim binaları, havaalanları ve diğer kamuya açık yerleri hedef aldığına dikkat çekildi.

Uyarının sonraki bölümünde ise keyfi gözaltılara da dikkat çekilerek, 'bölgedeki güvenlik güçlerinin, içlerinde ABD vatandaşlarının da bulunduğu onbinlerce kişiyi, yetersiz veya gizli bilgilere dayanarak, genellikle de siyasi maksatlarla terör örgütleriyle ilişkili olarak göstererek gözaltına aldığı' bildirildi. Ayrıca ABD vatandaşlarının 'seyahat yasaklarıyla karşı karşıya kaldıkları ve özellikle sosyal medyada Türk hükümetini eleştiren paylaşımlarda bulunanların da tutuklanabileceklerine' dikkat çekildi.
<< Önceki Haber ABD'den Türkiye'ye seyahat uyarısı: Gerekçe terörizm... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER