ABD, Çin'in 'casus balonu'nu böyle vurdu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın "İcabına bakacağız" açıklamasının ardından casus balonun düşürüldüğü bildirildi.

ABD Çin'in 'casus balonu'nu böyle vurdu

ABD hava sahasındaki Çin "casus balonu" Amerikan ordusu tarafından vurularak düşürüldü. Pekin, ABD'nin istihbarat amaçlı olduğundan şüphelendiği balonunu düşürmesini protesto etti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Çin'in başkenti Pekin'e yapacağı ziyaretini ertelemesine neden olan ABD semalarındaki Çin "casus balonu" Amerikan karasularında Atlantik okyanusu üzerine çıktığında Amerikan ordusuna ait jet uçaklar tarafından vurularak düşürüldü.

"Üç okul servisi otobüsü büyüklüğünde" olduğu ve 60 bin fit yükseklikte uçtuğu belirtilen balondan geriye kalan enkazın çıkarılması çalışmaları devam ediyor.

Balonun düşürülmesi operasyonu için yerel saatle 13.50'de ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), "Savunma Bakanlığının güvenlik çabalarını desteklemek için" Kuzey ve Güney Carolina eyaletlerindeki üç havaalanından kalkış ve varış seferlerini durdurduğunu, hava sahasının da uçuşa kapatıldığını açıklamıştı.
HAVA SAHALARI KAPATILMIŞTI

Federal Havacılık İdaresi (FAA), "ulusal güvenlik çabaları" nedeniyle Güney Carolina'daki Myrtle Beach Uluslararası Havaalanı da dahil olmak üzere üç havaalanında uçuşların durdurulduğunu açıklamıştı.

BIDEN "İCABINA BAKACAĞIZ" DEMİŞTİ
Hafta sonunu geçireceği New York eyaletine bağlı Syracuse kentine giden Biden, uçaktan indikten sonra bir gazetecinin ABD semalarındaki Çin balonuna ilişkin sorusunu yanıtlamış, "(Casus balonun) İcabına bakacağız." demişti.

ÇİN AÇIKLAMA YAPMIŞTI
ABD’nin hava sahasına Perşembe günü girerek krize neden olan ‘casus balonla’ ilgili Çin bugün detaylı açıklama yapmış, balonun rotasından çok fazla saptığı vurgulanarak “Başta meteorolojik amaçlar olmak üzere araştırma için kullanılan sivil bir hava aracıdır” denmişti.
<< Önceki Haber ABD, Çin'in 'casus balonu'nu böyle vurdu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER