5 yaş altı için korona aşısı onay aldı

Amerikan sağlık makamları, 6 ay üzeri çocuklar için geliştirilen COVID-19 aşısını onayladı. Aşıya ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) ardından ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri de (CDC) yeşil ışık yaktı.

SHABER3.COM

CDC danışma kurulu aşının onaylanması konusunda bugün tavsiye kararı almıştı. Kurulun 0’a karşı 12 oyla aldığı kararın CDC Direktörü Rochelle Walensky tarafından da onaylanması gerekiyordu. Walensky'den de beklenen onay birkaç saat sonra geldi.

Walensky yaptığı açıklamada, "Milyonlarca veli ve hastabakıcının çocuklarını aşılatabilmeyi hevesle beklediğini biliyoruz ve bugünkü kararla birlikte bunu yapabilecekler" dedi.

Bu gelişme, ülke çapında küçük çocuklar için aşıların dağıtımının büyük ihtimalle gelecek hafta başlayabileceği anlamına geliyor. Aşının onay sürecinde son sözü söyleyen CDC'nin de onayıyla birlikte ABD hükümeti, 5 yaş altı ve çocuklar için COVID-19 aşısını uygulamaya başlayabilecek.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Moderna’nın 6 ay ile 5 yaş, Pfizer’ın da 6 ay ile 4 yaş arasındaki çocuklar için geliştirdiği aşılara onay vermişti. Pfizer’ın 5 yaş üstü çocuklar için aşısı da daha önce onay almıştı.

Kuruldaki doktorlardan Beth Bell oylamanın ardından yaptığı açıklamada, “Bu enfeksiyon çocukları öldürüyor ve bunu önlemek için bir fırsata sahibiz” dedi.
Biden yönetimi 5 yaş altı grup için aşıların dağıtımını en erken gelecek hafta başlatmayı planlıyor.

Başkan Joe Biden yaptığı yazılı açıklamada, “Çocuk doktorlarının ofisleri, çocuk hastaneleri ve eczaneler dahil, velilerin bildiği ve güvendiği binlerce mekana çocuklar için milyonlarca aşıyı göndermeye başlayacağız” ifadesini kullandı.

Biden, “Aşı dozları teslim edilirken, veliler en erken gelecek haftadan itibaren en küçük çocukları için aşı randevuları almaya başlayabilecekler” dedi.

ABD’de çok sayıda velinin çocuklarını aşılatmaya istek duymasına rağmen, aşılara talebin ne kadar yüksek olacağı net değil. Pfizer-BioNTech’in 5 ila 11 yaşındaki çocuklar için aşısı geçen Ekim ayında onaylanmıştı ancak federal verilere göre bu grubun sadece yüzde 29’u bugüne kadar tam doz aşılarını oldu.
<< Önceki Haber 5 yaş altı için korona aşısı onay aldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER