44 milyar için tekrar IMF kapısında

Arjantin 44 milyar doları bulan borcunu ödeyebilmek için Uluslararası Para Fonu ile bir anlaşma imzalamak istiyor.

SHABER3.COM

Wall Street Journal gazetesine röportaj veren Arjantin Ekonomi Bakanı Martin Guzman 2020'de yüzde 8,5 olan bütçe açığının milli gelire oranı yüzde 6'ya düşürmek istediğini de ekledi.

Arjantin 2018 yılında imzaladığı 57 milyar dolarla Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) en büyük kredi anlaşmasını imzalamıştı, fakat programı hayata geçirmeyi başaramadı. Hükûmet şimdi bu anlaşmayı yeniden aktive etmek için müzakereler yürütüyor.

2020 yılında kamu borçları sebebiyle dokuzuncu defa temerrüde düşen Arjantin ekonomisinin tekrar rayına oturabilmesi için IMF anlaşması olmazsa olmaz görülüyor.

ÇÖZÜM UMUDU YOK

Fakat yatırım bankası JP Morgan çarşamba günü yayınladığı raporda yıl ortasına doğru bir anlaşma imzalanmasını beklediğini, buna rağmen ülkedeki yatırım ortamı ve ihracat alanındaki sorunların çözülemeyeceğini vurguladı.

Uzun vadeli IMF kredileri beraberinde ağır yapısal reformlar uygulanmasını şart koşuyor, fakat yatırıcımlar sağlanan kredinin kısa süreli rahatlama sağlasa da reformların hayata geçirilmesi konusunda tereddütler yaşıyor.
<< Önceki Haber 44 milyar için tekrar IMF kapısında Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER