'400 milletvekili uğruna ocaklar sönüyor, Başkanlık hayalleri ocakları yakıyor'


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, "400 milletvekili uğruna ne ocaklar sönüyor. 'Başkanlık' hayalleri ocakları yakıyor. Türkiye kutuplaşıyor, toplumu ayrıştırıyor." dedi.

Gök, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Gök, şehit olan askerlere, polislere ve masum vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi. "Türkiye nereye gidiyor? 13 yıllık iktidarın baş sorumlusu Cumhurbaşkanı, vicdanlarınız ne diyor bu işe?" diye soran Gök, şehit haberleri gelirken Cumhurbaşkanı'nın televizyonda, Başbakan'ın ise şehit çocuğuyla maçta olduğunu söyledi. Türkiye'nin dört bir yanında anaların ağladığını belirten Gök, "400 milletvekili uğruna ne ocaklar sönüyor. Başkanlık hayalleri ocakları yakıyor. Türkiye kutuplaşıyor, toplumu ayrıştırıyor. Daha önce, icat ettiği 'paralel yapı', şimdi 'PKK kandırdı' diyor. Cumhurbaşkanı ve iktidar kandırılmaya sürekli müsait. Peki senin zeka düzeyin ne? Kandırılarak devleti yönettiğinin farkında mısın? Senin aklın fikrin nerde? Sen bunlara kanarak nasıl devlet yöneteceksin? Başkanlık hayallerin senin egonu tatmin etmek için kullanılabilir mi? Ülkeyi böldün, her yer yangın yeri." diye konuştu.

'Cumhurbaşkanı saray muhafızı ve onun milis kuvvetlerinin' Hürriyet gazetesine baskına gittiklerini hatırlatan Gök, polisin müdahale etmediğini ve saatlerce saldırıya uğramasına seyirci kalındığını söyledi. AKP'li milletvekilinin açıklamalarını da eleştiren Gök, şu ifadeleri kullandı: "Bu milletvekili muhatabımız değildir. Başbakan Ahmet Davutoğlu muhatabımızdır. 'Seçim ne olursa olsun seni başkan yaptıracağız' diyerek seçim sonuçlarını tanımayan bu milletvekiline karşı ne söyleyeceksin. Herkesi suçluyorsunuz ya 'darbeci' diye. Bu bir sivil darbe değil mi? Bugüne kadar birşey söylediğinizi duymadık. Koruyacak mısınız? Bu sözlerden birinci derecede Başbakan Davutoğlu sorumludur. 'Seçim sonuçları ne olursa olsun seni başkan yaptıracağız' sözü bir darbedir. Hürriyet gazetesine saldırıda kaç kişi gözaltına alındı, soruşturma başlatıldı mı, bu açıklanmalıdır. Hani Türkiye'de medya özgürdü, demokrasi vardı? Bütün bunların hayali bir başkanlık hayali. O hayalle geldikleri nokta tam bir devletin çöküşüdür, devlet çökmek üzeredir. Türkiye'nin her bir yerinde acılar artmakta. Bu iktidar her devam ettiği gün Türkiye'nin acıları artacağı, büyük üzüntüler yaşayacağı günlerdir. Böyle bir tabloyu Türkiye hak etmiyor."

Terörün arzu ettiği olayların gerçekleşmeye başladığına dikkat çeken Gök, ülke genelinde etnik temelde olayların yaşanıyor olduğunu vurguladı. "Şehit haberleriyle sarsılırken insanların farklı görüşteki insanlara saldırdığı haberleri geldi." diyen Gök, "Ankara Beypazarı'nda Kürt kökenli mevsimlik işçilere insanlar saldırıyor. Olay nitelik değişiyor, tam da terörün istediği gibi. Etnik temele dönüşüyor. Siyaset kurumun bu işi çözmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu hükümetin ülkeyi yönetemediğinin ortaya çıktığını savunan Gök, böyle bir tablodan ülkenin çıkarılması konusunda insanların CHP'ye güvendiğini kaydetti. En büyük kaygının düşüncede insanların ayrışmasına neden olacak olayların artması olduğunu dile getiren Gök, "Sağduyu çağrısı yapıyoruz. Etnik kökeni ne olursa olsun birbirinize sarılma zamanı. Terör ayrışma, kamplaşma istiyor. Bizi birbirimizden ayırmak istiyor. Buna izin vermeyelim. Terörün hiçbir zaman silahla başarıya ulaşma şansı yoktur. Terör unsurları ellerini tetikten çekmelidir. Siyasetle sorunlar çözülmelidir." diye konuştu.

Bütün siyasi partilerin dayanışma göstermesi gerektiğinin altını çizen Gök, bunun için 29 Temmuz'da Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdıklarını hatırlattı. "Komisyon kurulsaydı bugün çok farklı sonuçlara ulaşacaktık." diyen Gök, şöyle konuştu: "O komisyonu reddedenler de suçludur. CHP daha ne yapsın. Bütün yurttaşları sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Kardeşçe, ortak yaşama duygusunu pekiştireceğimiz günlerdeyiz. Hiçbir yerde insanların etkin köken sebebiyle saldırıya uğramasını kabul edemeyiz. Hiçbir siyasi düşüncenin bu konuda saldırıya uğramasını kabul edemeyiz. Konuşacağız, siyaset kurumunu güçlendireceğiz. Siyaset kurumu güçlenmezse Türkiye'yi başka tehlikeler bekler.

Her konuştuğumuz saniye Türkiye'de ölümler artıyor. Bunun birinci müsepbibi AKP ve onun seçtirdiği Cumhurbaşkanıdır. Kimse bu sorumluluktan kaçamaz. Türkiye'nin birliği ve dirliğini korumada kararlıyız. Terör karşısında birlik olmalıyız."

Gök, 'Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılması ve Kılıçdaroğlu-Davutoğlu görüşmesine' ilişkin bir soruya, bu görüşmenin böyle bir ortamda yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Güven ortamından uzaklaşılmaması ve kaosun yayılmaması için tüm partilerin işbirliği içinde olmaları için bir arayış içinde olduklarını belirten Gök, şehit cenazelerinin siyasi polemiklerin dışında tutulması gerektiğini vurguladı.

'Güvenliği sağlayamıyoruz diye seçim yapılamaz' anlayışına katılmadıklarını ifade edene Gök, "Seçim güvenliği yapılmıyorsa bırakıp gitsinler." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber '400 milletvekili uğruna ocaklar sönüyor, Başkanlık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER