15 ilde hafta sonu yine yasak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Yasaklar kalktı." demişti. Ancak 15 ilde sokağa çıkma yasağı sürecek. İçişleri Bakanlığı Müşaviri Burak Güntekin, şahsi Twitter hesabında, "Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, bu hafta sonu da 15 ili kapsayacak şekilde devam edecektir." ifadelerini kullandı.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısından sonra duyurduğu normalleşme kararlarında yasakların kaldırıldığı belirtilmişti. 

Ancak hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının bu hafta da devam edeceği aktarıldı. Büyükşehir statüsündeki 14 il ile Zonguldak’ta bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

14 BÜYÜKŞEHİR VE ZONGULDAK'TA YASAK

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, "29.05.2020 tarihi saat 24:00 ile 31.05.2020 tarihi saat 24:00 arasında aşağıda belirtilen istisnalar hariç olmak üzere büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilimiz sınırları içinde bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır." denildi.

*Sokağa çıkma yasağı öncesinde 29 Mayıs Cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler saat 23:00’a kadar faaliyetlerine devam edebilecek.

*30 Mayıs Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler 10:00-17:00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. 

*Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler evlere servis şeklinde satış yapabilecek

TATLICILAR, EVLERE SERVİS YAPABİLECEK

*Sokağa çıkma kısıtlaması olduğu cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak

*Sokağa çıkma kısıtlaması olduğu cumartesi ve pazar günleri vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabilecek. 

*Cumartesi ve pazar günleri lokanta ve restoranlar sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunacak

YENİ TARTIŞMA: YASAK KALKTI MI, KALKMADI MI?

Erdoğan'ın kararları açıklaması sırasında hafta sonları yasağına dair, "Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazılarını bir müddet daha sürdürmekte fayda görüyoruz." cümlesinin akabinde kısıtlamanın devam edip etmeyeceği tartışma konusu oldu. 
corona sokağa çıkma yasağı

Yasağın hangi şehirlerde yasağın devam edeceğine dair İçişleri Bakanlığı'nın bir genelge yayımlaması bekleniyor. 

<< Önceki Haber 15 ilde hafta sonu yine yasak! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER