1 Kasım seçimleriyle ilgili bomba iddia

1 Kasım'daki seçimlerin kış saati uygulamasından olumsuz etkilenmemesi için tüm dünya Kış Saati'ne geçerken Türkiye'de 8 Kasım'a ertelenmesinin sebebi kimi vatandaşlar tarafından sorgulanıyor.

1 Kasım seçimleriyle ilgili bomba iddia

Twitter'da ve sosyal medyada dolaşan bir iddia ise bu ertelemenin sebebinin masum olmadığını öne sürüyor.

Kullanıcılar arasında paylaşılan "Saatler neden geri alınmadı?" sorusuna cevaben, YSK'nın bilgisayar sistemi olan SEÇSİS'te 17:00'de oy kullanma işlemi bitmesine rağmen saatin 16:00 olarak görüneceği ve bu 1 saatlik boşlukta sisteme girilen sonuçların şaibeli olabileceği iddia ediliyor.

Muhalefet partilerine çağrıya da yer veren iddianın yer aldığı paylaşımda gerekli önlemlerin alınarak, SEÇSİS sisteminin otomatik saat diliminden çıkarıldığı ve Türkiye saatine göre ayarlandığını ispatlaması gerektiği belirtiliyor.

İşte o iddia:

1 Kasım seçim günü YSK'nın bilgisayar sistemleri otomatik saat dilimine göre ayarlıyken, bizler hükümetin kararı nedeniyle 1 saat ileride oacağız. Bu durum şu anlama geliyor: Bizler saat 17:00'de oy kullanma işlemini bitirmemize rağmen sistemde saat 16:00 olacağı için aradaki 1 saatlik fark sistemsel boşluğu doğuruyor. Bu da sisteme girilecek sonuçlarla ilgili ciddi endişeleri doğuruyor. Tüm muhalefet partilerinin derhal bu konuyla ilgili tedbirleri alması gerekir ve hükümetin SEÇSİS sisteminin otomatik saat diliminden çıkarıldığı ve Türkiye saatine göre ayarlandığını ispatlamalıdır. Eğer bu konu netlik kazanmazsa seçimler formaliteye dönüşebilir. DİKKAT!



KAYNAK: AHMET CEYLAN / ROTAHABER
<< Önceki Haber 1 Kasım seçimleriyle ilgili bomba iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER