Âşıklar OKÜ'de buluştu

Âşıklar OKÜ'de buluştu

Uluslararası 18. Çukurova Âşıklar Bayramı kapsamında 'Karacaoğlan Buluşması', Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Karacaoğlan Yerleşkesi'nde düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkısıyla, Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD), Osmaniye Belediyesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından ortaklaşa düzenlenen Aşıklar Bayramı çerçevesinde 'Karacaoğlan Buluşması'nda aşıklar OKÜ'lü öğrenciler ile bir araya geldi.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin de katıldığı programda âşıklar söyledikleri ağıtlar, atışmalar ve şiirlerle şehitleri anarken, terörü de kınadı. Programa Türkiye, Azerbaycan ve Kırgızistan'dan 20 halk ozanının katıldığını belirten OFAD Başkanı Abdullah Gizlice, "Ülkemiz üzerinde son günlerde oynanan oyunlara karşı birlik ve beraberliğimizin korunmasına çaba gösterelim. Artan terör olaylarına karşı halk ozanları olarak bizim tek silahımız sazımızdır. Bin yıllık kardeşliğimizi kimsenin bozmaya hakkı yok, kimseye verecek bir karşı toprağımız da yok. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz." dedi.

Âşıkların, 'Karacaoğlan Buluşması' programı ile Karacaoğlan Yerleşkesi'nde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğrencileri ile buluşmasının önemli olduğunu ifade eden OFAD Başkanı Abdullah Gizlice, ilerleyen yıllarda da Çukurova Âşıklar Bayramı finalini OKÜ'de gerçekleştirmek istediklerini belirtti. Gizlice, "OKÜ'nün kapılarını bizlere açan OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca'ya da teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Âşıklar OKÜ'de buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER