Zühtü Yeneroğlu dualarla ebediyete uğurlandı


AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu'nun vefat eden babası Zühtü Yeneroğlu için dün Almanya'da cenaze namazı kılındı.

Zühtü Yeneroğlu, yıllarca hizmet verdiği İslam Toplumu Milli Görüş'e (IGMG) bağlı Köln/Nippes'teki Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze merasimi ve kılınan cenaze namazıyla ebediyete uğurlandı. IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün'ün kıldırdığı cenaze namazı sonrası kısa bir teşekkür konuşması yapan Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, dünyanın her tarafından gelerek veya arayarak taziyelerini bildirenlere, acılarını paylaştıkları için teşekkür etti.

IGMG'nin eski Genel Sekreteri olan Mustafa Yeneroğlu, dünyanın dört bir yanından gelen ve arayanların cemaat olmanın ne almama geldiğini bir kez daha hatırlattıklarını kaydetti. "Bugün babamı gönül rahatlığıyla yolcu ediyorum." diyen Yeneroğlu, merhum babasının 1981 yılında hafızlık yapması için kendisini Fatih Camii'ne getirdiğini, kaytarmaması için de burada aşçılığa başladığını aktardı.

Namaz öncesi konuşan IGMG Genel Başkanı Ergün, Allah'ın, ölen kişi hakkında müminlerin şehadetine değer verdiğine dikkat çekerek "Biz Zühtü amcamızın salih, abid ve zühd sahibi bir mümin olduğuna şehadet ediyoruz. 10 yıla yakındır süren hastalıklarından hiç şikayet etmedi, hep tevekkül etti." dedi. Hacı Zühtü Yeneroğlu'nun Almanya'ya ilk gelen ve burada camiler inşa eden nesillerden olduğunu hatırlatan IGMG eski Genel Başkanı Yavuz Çelik Karahan ise, onun amel defterinin kapanmayacağına inandıklarını kaydetti.

Merhum Zühtü Yeneroğlu'nun cenazesi memleketi Bayburt'a gönderilerek köyünde defnedilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Zühtü Yeneroğlu dualarla ebediyete uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER