Zorbalığa Kanada'dan tepki

Kosova’da Hizmet Hareketi gönüllüsü 5 eğitimci ile bir doktorun MİT tarafından zorla kaçırılması ve illegal olarak Türkiye’ye götürülmesi dünyanın bir çok yerinde protesto edilmeye devam ediyor. Bugün Kanada’nın başkenti Ottawa ile diğer büyük şehirlerde barışçıl protesto gösterileri yapıldı...

SHABER3.COM

'Öğretmenler teröist değildir”, “Kosova Diktatore Yardım Etme” ve ”Onları serbest bırakın” şeklinde sloganların atıldığı eyleme, yüzden fazla kişi  katıldı.. Eyleme tanık olan Kanadalılar da sorular sorarak durumu anlamaya çalıştılar . Kanada ve Kosova bayraklari altinda yapilan basin aciklamasi hem Ingilizce hem de Arnavutca olarak okundu. Ingilizce aciklamayi, Kanadali eski Bakan ve insan haklari savunucusu David Kilgour yapti.

    -Yasadisi Transfer Insan Haklarina Aykiri-

 Türk vatandaşları Mustafa Erdem, Yusuf Karabina, Kahraman Demirez, Cihan Özkan, Hasan Hüseyin Günakan ve Prof. Osman Karakaya'nin Kosova'da yasal olarak ikamet etmelerine ragmen zorla yakalandiklarini soyleyen Kilgour, bu kisilerin Türkiye'ye yasadışı transfer edilmesinin insan haklarina aykiri oldugunu ifade etti. Kosova’da daha önce de başka Türk vatandaşı olan Uğur Toksoy'un gözaltına alindigini hatirlatan Kilgour, Kosova mahkemesinin, maddi delil yetersizliğinden dolayı iade sürecini askıya aldıgina dikkat cekti. David Kilgour, Türk hükümetinin, yurt disinda Hizmet Hareketi gonullulerini hedef almasinin kabul edilemez oldugunu vurguladi. Turkiye hapishanelerinde kötü muamele, işkence hatta tecavüz gibi bir cok insanlik disi muamele goruldugunun bagimsiz insan haklari orgutlerinin raporlarina girdiginin altini cizen Kilgour, Kosova hükümetini sagduyuya ve Turkiye’nin taleplerini reddetmeye davet etti.    


<< Önceki Haber Zorbalığa Kanada'dan tepki Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER