Zaman Gazetesi Yazarları hakim karşısında...

OHAL’de Kapatılan Zaman gazetesinin yaklaşık 21 aydır tutuklu eski yönetici, yazar ve çalışanları, bugün tekrar hakim karşısına çıkıyor

SHABER3.COM

Duruşma İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi yerleşkesinde bulunan salonda yapılıyor. 31 kişinin yargılandığı davada 18 tutuklu bulunuyor. Son duruşmada mahkeme eski Zaman Gazetesi reklam servisi çalışanları Hüseyin Belli, Onur Kutlu ve İsmail Küçük’ün tahliyesine karar vermişti. 16 Mart’ta ise tutuklu gazeteci Şahin Alpay AYM kararıyla cezaevinden çıkıp ev hapsine alınmıştı.

Davada Şahin Alpay, Ali Bulaç, Ahmet Turan Alkan, Mümtaz’er Türköne, Zaman Gazetesi’nin eski Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal, İbrahim Karayeğen, Orhan Kemal Cengiz, eski öğretim görevlisi ve köşe yazarı İhsan Dağı’nın da aralarında bulunduğu çoğu gazeteci 31 kişi yazdıkları yazılardan dolayı müebbet hapis cezası ile yargılanıyor. Gazeteciler iddianamenin hazırlanması için 300 gün, hâkim karşısına çıkabilmek içinse tam 419 gün beklemişti. İlk kez 19 Eylül’de hakim karşısına çıkmıştı.
 
Tek suçları yazı yazmak

Davanın 64 sayfalık iddianamesinde tüm sanıklar hakkında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlamalarıyla üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla da 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, isnat edilen suçlara konu olan tüm “kanıt” köşe yazılarından müteşekkil.
<< Önceki Haber Zaman Gazetesi Yazarları hakim karşısında... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER