Zaman Gazetesi'ne kayyım atanması Balkan basınında


Zaman Gazetesi'ne kayyum atanması Balkan meydasında da gündem oldu. Bosna Hersek'in en çok takip edilen haber sitesi Klix.ba kayyum atanmasını, "Medya özgürlüğünün sonu: Türk hükümeti muhalif medyaya el koydu" ifadeleri ile duyurdu.

Zaman Gazetesi'ne kayyum atanmasına Balkan medyası büyük tepki gösterdi. Ülkenin en yüksek trajlı gazetesi Dnevni Avaz, "Erdoğan rejimi karşıtı haber yazan gazete, mahkeme tarafından kontrol altına alındı" başlığıyla olayı duyurdu. Vijest.ba isimli diğer bir haber sitesi ise "Türk hükümeti, muhalif medyayı kontrolü altına aldı" manşetini attı. Bosna Hersek'in en çok takip edilen haber sitesi Klix.ba ise kayyum atanmasını, "Medya özgürlüğünün sonu: Türk hükümeti muhalif medyaya el koydu" başlığıyla iletti.

Sırbistan'ın en çok takip edilen haber sitelerinden b92.rs de haberi "Mahkeme kararı ile basın özgürlüğüne saldırı" başlığıyla takipçilerine aktardı.

Hırvatistan resmi haber ajansı Hina da haberi abonelerine "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istemediği en büyük gazete, kontrol altına alındı" ifadeleri ile haberi verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Zaman Gazetesi'ne kayyım atanması Balkan basınında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER