Zaman Gazetesi çalışanlarına 'Darbeye teşebbüsten' beraat kararı...

Ağırlıklı olarak Zaman Gazetesi yazar ve çalışanlarıyla Feza Gazetecilik bünyesindeki diğer yayın organlarının mensuplarının yargılandığı davadan karar çıktı...

SHABER3.COM

Ağırlıklı olarak Zaman Gazetesi yazar ve çalışanlarıyla Feza Gazetecilik bünyesindeki diğer yayın organlarının mensuplarının yargılandığı davadan ayrılan 20 kişinin davasının 4. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden görüldü. Son savunmalardan sonra mahkeme kararları açıkladı. Mahkeme tüm sanıkların”darbeye teşebbüs” suçlamalarından beraatine hükmetti.

Mahkeme Zafer Özsoy, Hüseyin Belli, Onur Kutlu, İsmail Küçük ve Ali Hüseyin Çelebi’nin “örgüt üyeliği” suçlamasından da beraatine ve Zafer Özsoy’un tahliyesine hükmetti.

 
Mahkeme Şeref Yılmaz, Osman Nuri Öztürk ve Süleyman Sargın’ın dosyalarının ayrılmasına karar verdi.

Mahkemede Hüseyin Turan 4 yıl 12 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Turan’ın tahliyesine karar verdi.

Mahkeme Murat Avcıoğlu’na 3 yıl 1 ay 15 gün; Cuma Kaya ve Alaattin Güner’e 4 yıl 12’şer ay hapis cezası verildi. Mahkeme Avcıoğlu, Kaya ve Güner’in tahliyesine hükmetti.

Mahkeme Osman Nuri Arslan, Ahmet İrem ve Yüksel Durgut hakkında 7 yıl 6’şar ay hapis cezası ve adli kontrolün devamına karar verildi.

HakanTaşdelen, Ahmet Metin Sekizkardeş ve Faruk Akkan hakkında 9 yıl hapis cezası ve tutukluluk hallerine devam kararı verildi.

<< Önceki Haber Zaman Gazetesi çalışanlarına 'Darbeye teşebbüsten'... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER