Zaman Çalışanı, Zaman'daki Yağmayı Anlattı

AKP'nin Zaman Gazetesi, Cihan Haber Ajansı, Irmak TV ve Cihan Medya Dağıtım şirketlerine "kayyım" atama yoluyla el koymasının üstünden 2 aydan fazla bir süre geçti.

Polis, Zaman Gazetesi'ne böyle girdi

Havuz medyasından atanan kayyımlar, İpek Medya Grubu'nda olduğu gibi, atandıkları medya kuruluşlarını batma noktasına getirdi. 

Binlerce gazeteci ve basın emekçisi işten atıldığı, ekmeğinden oldu. Herkesin gözü önünde yaşandı bu rezalet. Ve hala da yaşanmaya devam ediyor. 

Kayyım zulmü tüm acımasızlığı ile devam ederken bir Zaman çalışanının haykışı duyuldu sosyal medyada. 

"Kayyım Rezaleti" adıyla bir blog site açan Zaman çalışanı, herkesi Zaman emekçilerinin feryadını duymaya çağırdı. 

Zaman'da yaşananlarla ilgili birbirinden ilginç ve hazin iddialarını anlattı blog sitesindeki "Bir medya grubu daha hepimizin gözü önünde yok ediliyor" başlıklı yazısında. 

Şunları aktardı: "Geçen yıl 1 milyon liraya satın alınan Irmak Televizyonuna ait canlı yayın arabasının 150 bin liraya satıldığı öğrenildi.

Yine Zaman'ın çok sattığı dönemde satın alınan kağıtlar tirajı 2000'lere düştüğü için yandaş gazetelere yok pahasına satılmaya başlandı. 

Kayyımlarin bir kısmını Türkiye gazetesine bir kısmını da Star Gazetesine gönderdikleri kağıtlardan para tahsil edip edemedikleri bilinmiyor." 

1 milyon liraya alınan canlı yayın arabası, 150 bin liraya satılmış. Satılma değil değil düpedüz yağmalama. Tarihte örneği pek az görülen ahlaksız, vicdansız ve insafsız bir yağmalama. 

Zaman çalışanının aktardığına göre, kayyım atanır atanmaz, Zaman gazetesinin dağıtımını Doğan Grubu'na ait Yaysat'tan alıp Serhat Albayrak'ın başında olduğu Turkuvaz dagıtıma vermiş. 

"Tesadüf değil bu" diyor basın emekçisi ve şu soruyu yöneltiyor: "Operasyonun arkasındaki isim Serhat Albayrak mı?"

İşte Zaman çalışanının o yazısı:

Sulh Ceza Hakimlikleri kararlarıyla 4 mart 2016'dan itibaren hukuka aykırı şekilde atanan kayyımlar, Zaman Gazetesi, Cihan Haber Ajansı, Irmak TV ve Cihan Medya Dağıtım şirketlerini hızla tasfiye etmeye başladılar. 

Daha önce de 26 Ekim 2015'de Kanalturk-Bugün grubuna atanan kayyımlar koskoca bir medya grubunu 4 ay içinde kapatıp tasfiye etmişler, kanalın teknik cihazlarını yok pahasına birilerine peşkeş çekmişlerdi.  

Aynı akıbet Zaman grubu içinde mukadder görünüyor.

OPERASYONUN ARKASINDAKİ İSİM SERHAT ALBAYRAK MI?

Kanalturk-Bugün grubunu 4 ay içinde batıran kayyımlardan eski Sabah-ATV çalışanı Hudai Bal Zaman'a el konulduğu ilk günden beri Yenibosna'daki merkez bina da mesai yapıyor. 

Şirket batırma tecrübelerini (!) yeni kayyımlarla paylaşıyor. Zaman'a Genel Müdür olarak atanan Haci Ali Turkaslan da yine eski bir Sabah-ATV çalışanı. 

Yine bir zamanlar çok sayıda bağımsız yayını abonelerine ulaştıran Cihan Medya Dağıtım de artık son günlerini yaşıyor.  

11 Mart tarihinde Feza gazetecilik AŞ ile fiili ve hukuki bir bağ bulunduğu gerekçesiyle (kayyım atama nedeni olan kanunda böyle bir gerekçe yok) kayyım atanan şirketin başına, yine Sabah-ATV grubu olarak bilinen Turkuvaz Dağıtımın Satış Pazarlama Direktörü olan İsmail Albayrak atanmıştı.

Albayrak'ın adı hala Turkuvaz Dağıtım'ın web sitesinde yöneticiler arasında yer alıyor. 

Zaman gazetesinin dağıtımının bu atamadan sonra Doğan Grubu'na ait Yaysat'tan alınıp Serhat Albayrak'ın başında olduğu Turkuvaz dagitıma verilmesi tesadüf değil tabii ki.

Geçtiğimiz günlerde Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansının 15 Mayıs'ta kapatılacağı haberi internet sitelerinde yer aldı. 

Kayyımlardan Tahsin Kaplan bunu Sabah Gazetesine verdiği bir demeçle yalanladı.  Ancak Zaman'ı mizanpaj olarak yeniliyoruz demeyi de ihmal etmedi. 

Zaman markasının sahibinin Belçikalı bir şirket olduğu, markayı kullanmamaları için kayyımlara ihtar gönderdiği medyaya yansımıştı. 

Geçtigimiz günlerde bu şirketin Belçika'da marka ihlaline ilişkin bir dava açtığı da söyleniyor. Kayyimlarin mizanpaj değişikliği ile bu davanın ilişkisinin olup olmadığı merak konusu.

BATAN GEMİNİN MALLARI BUNLAR!

Geçen yıl 1 milyon liraya satın alınan Irmak Televizyonuna ait canlı yayın arabasının 150 bin liraya satıldığı öğrenildi.

Yine Zaman'ın çok sattığı dönemde satın alınan kağıtlar tirajı 2000'lere düştüğü için yandaş gazetelere yok pahasına satılmaya başlandı. 

Kayyımlarin bir kısmını Türkiye gazetesine bir kısmını da Star Gazetesine gönderdikleri kağıtlardan para tahsil edip edemedikleri bilinmiyor.

Aylık 20 milyon lira geliri olan bir gazetenin satışını %99 azaltmayı başaran (!) kayyimlar bir yandan eleman çıkarırken bir yandan da yandaşları işe almaya devam ediyor.

Ancak yüksek maaşlar vaad ederek işe aldıklarına verebilecekleri paraları kasalarında  kalmamış durumda.  

Bu nedenle şirketin gayrimenkullerini elden çıkarmayı düşünüyorlar.  Bu yüzden yakında Zaman'ın binalarına bir yandaş gazetenin kiracı olarak yerleşmesi sürpriz olmayacak.

PostMedya
<< Önceki Haber Zaman Çalışanı, Zaman'daki Yağmayı Anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER