Zalimi mi savunayım mazlumu mu?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kim ki mağduriyet edebiyatı yapıyor, ihanet içindedir' sözlerine aynı sertlikte cevap verdi. 15 Temmuz sonrası yaşananları örnekleri ile anlatan Kılıçdaroğlu 'Zalimi mi savunayım mazlumu mu' dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'mağdur' cevabı

Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz sonrası yaşanan mağduriyetlerle ilgili açıklamalarının satır başları şöyle:

1 MİLYON MAĞDUR

Darbeyle ilgili olmayan kişileri mağdur kabul ediyoruz. Darbeyle ilgili bile olsa adil yargılanmalı. Mağdur sayısı 1 milyonu aşkın. Bir KHK'yla on binlerce insanın işine son veriyorsunuz. Mahkeme kararı var mı? Yok! On binlerce insanı açığa alıyorsunuz? Hangi gerekçeyle. Şüpheyle hukuk oluşturulmaz. Suçluyu idare değil hakim belirler. 

'ŞEKER HASTASI ÖĞRETMEN HAPİSTE ÖLDÜ'

Bu süreçte kolektif suç yaratıldı. Eşi gözaltındaysa bütün aileyi suçluyorsunuz. Ailenin ne suçu var. Mağdur yok diyorlar. Sakarya'da şeker hastası öğretmen tutuklu. İlaçları 
verilmediği için hapishanede öldü.  Bu mağdur değil mi? Böyle bir şey olur mu? 

MEMURİYETTEN ATILAN ÖĞRETMENE PAZARDA BİBER SATTIRMIYORLAR

Başka bir örnek vereyim. Kişi öğretmen. Memuriyetten atılmış. Hadi bir gerekçeyle attınız. Çocuklarına bakacak Bursa'nın kestel pazarında biber satacak. Zabıta geliyor 'Sen biber satamazsın' deyip tezgahı alıp gidiyor. Peki bu adamcağız çoluk çocuğuna nasıl bakacak? Süratli şekilde Meclis'i kim bombaladıysa Akın Üssü'nde kim darbe talimatı verdiyse onları süratle yargılayın. Bitti bu kadar basit. 

AKP 'BM'YE İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELE YAPACAĞIM' DİYOR

Türkiye BM'deki 13 maddeye çekince koydu. 'Adil yargılama' ve 'kötü muamele' Ne demek bu? 'Ben adil yargılama yapmayacağım ve işkence yapacağım' diyor. Yaptı da! Görüntüleri Anadolu Ajansı yayınladı. Diyorlar ki mağdur edebiyatı yapma. İşkenceye maruz kalanı savunmak benim görevim değil de ben neyi savunacağım? Zalimi mi savunacağım mazlumu mu savunacağım?
<< Önceki Haber Zalimi mi savunayım mazlumu mu? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER