Zabıtadan yangın ve deprem tatbikatı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Edirnekapı Zabıta Daire Başkanlığı, yangın, ilkyardım, arama-kurtarma ve tahliye tatbikatı gerçekleştirdi. Acil durumlara karşı hazırlıklı olmak için yapılan tatbikat, gerçeği aratmadı.

İBB Zabıta Daire Başkanlığı, acil durumlara karşı hazırlıklı olmak için Acil Yardım ve Can Kurtarma Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü ve İtfaiye Daire Başkanlığı ile işbirliği yaparak, 'arama kurtarma ve tahliye, yangın ve ilkyardım tatbikatı' gerçekleştirdi. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yapılan tatbikat, İBB Avrupa Yakası Zabıta Müdürlüğü Edirnekapı Kompleksi'nde iki kademeli olarak gerçekleştirildi. Tatbikatın ilk bölümünde deprem canlandırması yapılarak yaralananlara ilkyardım müdahalesi gerçekleşti.

Tatbikatın ikinci bölümünde ise yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta, eğitime katılan tüm personele teorik olarak yangın tüpünün teknik özellikleri, etkisi ve nasıl kullanılacağı konularında bilgiler verildi. Ardından uygulamalı olarak olay anında yangın tüpü kullanımı gösterildi. CİHAN
<< Önceki Haber Zabıtadan yangın ve deprem tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER