Yüzlerce ismin daha mal varlığına tedbir

Darbe soruşturmaları kapsamında gözaltı kararı verilen 2 bin 700 hâkim ve savcının yanısıra 190 vali, kaymakam ve mülkiye müfettişinin de mal varlığına tedbir konulması talep edildi.

Yüzlerce ismin daha mal varlığına tedbir

15 Temmuz darbe girişimi soruşturmaları kapsamında gözaltı kararı verilen 2 bin 700 hâkim ve savcının mal varlığına tedbir konuldu. Hüseyin Avni Mutlu da tedbir istenen isimler arasında bulunuyor.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü darbe soruşturmalarında şok bir karara imza atıldı. Başsavcılığın talebi üzerine hakkında gözaltı kararı verilen 2 bin 700 hâkim ve savcının mal varlığına tedbir konuldu.

190 vali, kaymakam ve mülkiye müfettişinin de mal varlığına tedbir konulması talep edildi. Tedbir kararı uyarınca listede ismi bulunan şüpheliler, haklarındaki soruşturma tamamlanana kadar mallarını üçüncü bir kişiye devredemeyecek. Ancak bu kişiler, aylık harcamaları için son aldıkları maaşları kadar hesaplarından para çekebilecek. Sulh ceza hâkimliğinin verdiği kararda, şunlar hakkında tedbir uygulanacak:

Taşınmazlar, Kara, deniz ve hava ulaşım araçları, gerçek veya tüzel kişiler nevindeki her türlü hak ve alacaklar, kıymetli evrak, varsa ortağı bulunduğu şirket ve kooperatiflerdeki ortaklık payları,  kiralık kasa mevcutları,  banka ve diğer mali kurumlardaki döviz ve vadeli mevduat hesapları. Mal varlıklarına tedbir konulması istenenler arasında görevden alınan merkez valileri ve il valileri de bulunuyor.

Bunların arasında en dikkat çeken isim, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu.


<< Önceki Haber Yüzlerce ismin daha mal varlığına tedbir Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER