Yüzbinlerce AB yanlısı İngiliz referandum talebiyle sokaklara döküldü

İngiltere'nin başkenti Londra'da yüzbinlerce Avrupa Birliği yanlısı İngiliz, yeni bir referandum yapılması talebiyle sokaklara döküldü.

SHABER3.COM


Göstericiler, Brexit'in gerçekleşeceği Mart 2019'dan önce AB'de kalmanın da seçenekler arasında olduğu Brexit anlaşması üzerine bir referandum talep ediyorlar. Yürüyüşün şimdiye kadar bu konudaki en fazla katılımlı gösteri olduğu belirtiliyor.

Organizatörler, yürüyüşe yaklaşık 670 bin kişinin katıldığını açıkladı.

Londra Polis Teşkilatı, gösterinin büyüklüğünü tahmin edemediklerini açıkladı.

Bazı İngiliz milletvekilleri de yürüyüşe destek verdi. Ancak Başbakan Theresa May, Brexit'in iptalini öngören bir referandum yapılmasına karşı çıkıyor.

Yürüyüş çağrısı yapan Londra Belediye Başkanı Sadıq Han, Parlamento Meydanı'nda yaptığı konuşmada referanduma karşı çıkanları eleştirdi ve "İngiliz halkının yargısına güvenmekten daha demokratik, daha İngiliz ne olabilir?" dedi.

İskoçya Özerk Yönetimi Başbakanı Nicola Sturgeon da yürüyüşe destek mesajı gönderdi ve AB'de kalınması seçeneğini içeren bir referandumu destekleyeceğini söyledi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre aynı saatlerde ise ülkenin kuzeyindeki Harrogate kentinde de Brexit yanlıları başka bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Gösteri, Brexit kampanyasının öncüsü sağcı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) eski lideri Nigel Farage tarafından düzenlendi.

İngiltere, 29 Mart 2019'da AB'den ayrılacak, ancak Londra ile Brüksel arasındaki müzakerelerde henüz anlaşmaya varılamadı. İngiltere'nin anlaşmasız AB'den ayrılma ihtimali de masada.

2016 yılının Haziran ayında yapılan referandumdan yüzde 52 oyla Brexit kararı çıkmıştı.
<< Önceki Haber Yüzbinlerce AB yanlısı İngiliz referandum talebiyle... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER