Yusufeli'nde fırınlar denetlendi

Yusufeli'nde fırınlar denetlendi

Artvin'in Yusufeli Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekibi, ilçe merkezindeki fırınlarda denetleme yaparak, yasal mevzuata uyulup uyulmadığını kontrol etti.

Görevli ekip; işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, taze ve bayat ekmeklerin farklı yerlere konulup konulmadığı, ekmek gramajlarının uygunluğu, çalışanların esnaf sağlık karneleri, işyerinin temizliği, fiyat bildirir tarife, yangın tüpü ve ecza dolabı, işyerinin boya badana durumu, iş önlüğü giyilip giyilmediği, ağzı kapalı çöp kovası, bone, eldiven ve galoş durumu, haşerelerle mücadele, terazilerin yıllık muayenelerinin yapılıp yapılmadığı, sigara içilmez levhaları, ekmeklerin satıldığı yer ve mevzuatın öngördüğü diğer hükümler yönünden fırınlarda denetleme yaptı.

Yapılan denetimlerde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için fırınlara bir hafta süre verildi. Bu süre zarfında istenilen düzeltmeleri gerçekleştirmeyen fırınlar için yasal işlemler başlatılacağı belirtildi.

Yusufeli Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü İbrahim Topal denetimlerin süreceğini belirterek, "İlçe sakinlerimizin sağlığı bizim için çok önemli. Standartlara uymayan fırınlara yaptırımlar uygulayacağız." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Yusufeli'nde fırınlar denetlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER