Yüreğir ve Sarıçam'ın atıksu problemi çözülüyor


Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Yüreğir Arıtma Tesisi ile D-400 Karayolu arasındaki muhtelif mahallelerde ana kollektör kanalizasyon inşaatı (Buruk Kollektörü) yapım işini sürdürüyor. ASKİ, aynı proje kapsamında Yüreğir ilçesine bağlı Levent Mahallesi'nde yer alan Mobilyacılar Sitesi'nde 1800 mm çapında çelik boru içerisine 1600 mm çapında CTP boru ile 102 metre yatay delgi çalışmasına başladı.

Çalışmaları değerlendiren ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, ilçelerdeki altyapı sorunlarını hızla çözdüklerini ifade etti. Çalışma yaparken kalıcı çözümlere imza attıklarını belirten Genel Müdür Pekar, "Bu proje sayesinde Yüreğir ve Sarıçam ilçelerimizin atıksu sorunu son bulacak. Atıksular mevcut arıtma tesisine ulaştırılacak ve vatandaşlarımız da hak ettikleri temizliğe kavuşacak. Kapsamlı çalışmamız dahilinde Mobilyacılar Sitesi'nde de yatay delgi çalışması başlattık. İnşallah, bayramdan önce problemleri çözmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Söz konusu projede, Yüreğir'de bulunan Bahçelievler, Yeşilbağlar, Koza, Güzelevler, Yenidoğan Mahalleleri ile Sarıçam ilçesinin tamamımın atık sularının toplanarak Yüreğir Atıksu Arıtma Tesisine deşarjı amaçlandı. Kollektör hattı, 2045 yılı projeksiyonuna göre 500 bin kişilik bir nüfusa hizmet verecek şekilde yapılacak. Çalışmaların Eylül ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Yüreğir ve Sarıçam'ın atıksu problemi çözülüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER